© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.12.2015 08:00:09

Zahović o Stojanoviću: V igri veliki klubi

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor Maribora zanimanja Dinama za mladega slovenskega reprezentanta noče komentirati.

Pred dnevi smo razkrili informacijo, da naj bi se zagrebški Dinamo (resno) zanimal za usluge Petra Stojanovića. Ivo Pinto je menda pred izhodnimi vrati Maksimirja in hrvaški prvaki kakopak iščejo primerno rešitev, s katero bi zapolnili vrzel na desni strani obrambne vrste. Naši viri so nam prišepnili, da so bržčas najboljšo našli pod Kalvarijo in da naj bi Zagrebčani z Mariborčani že navezali stike. Kako konkretne, nam ni uspelo izvedeti, toda dejstvo je, da se v tej smeri nekaj dogaja.

Vijoličasti najprej niso bili razpoloženi za komentarje, zavili so se v molk, nato je je bilo vendarle drugače. "Petar Stojanović je po naših in ocenah številnih strokovnjakov med najboljšimi desnimi bočnimi branilci v Evropi v svoji starostni kategoriji. Zato veliko zanimanje za njegove usluge nikakor ne čudi," je uvodoma povedal Zlatko Zahović, ko smo se odpravili preveriti utrip v klubskih pisarnah trinajstkratnih slovenskih prvakov.

So med temi, ki se spogledujejo s Petrom Stojanovićem, tudi zagrebški modri? "To vprašajte Zorana Mamića. On je športni direktor Dinama," je odvrnil športni direktor Maribora. Torej ne zanikate, da so se predstavniki Dinama že oglasili? "Brez komentarja," je bil skrivnosten Zlatko Zahović in tudi po takšnem odzivu bi lahko sklepali, da se v zakulisju skoraj gotovo nekaj kuha, nakar je ZZ postregel s še enim namigom za razmislek: "Da ne boste presenečeni, če se bo zgodilo kaj velikega. Lahko se, v igri so veliki klubi. Iz petih najmočnejših evropskih lig."

Odgovorov na dodatna vprašanja nismo dobili, a vse kaže, da ima snovalec kadrovske politike v mariborskem prvoligašu v rokavu močnega aduta. Ob nekaterih ponudbah, ki so za Petra Stojanovića že na mizi, toda z zelo veliko verjetnostjo lahko zapišemo, da se zgodba v naslednjih dneh še ne bo razpletla. Za takšen scenarij je prehitro. Prestopni rok se uradno sploh še ni začel, vse skupaj je bržčas šele uvod v vroče dogajanje.