© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2015 19:45:14

Za Kloppa Leicester ni presenečenje

profimedia

Leicester ostaja vodilna ekipa premier lige in največje presenečenje dozdajšnjega dela sezone. Javnost je osupla nad dosežki zasedbe, ki bo v soboto gostovala na Anfieldu, Jürgen Klopp precej manj.

Trener Leicestra Claudio Ranieri je v pretekli sezoni obiskal trening center Borussie v Dortmundu, kjer sta Jürgenom Klopppom izmenjal veliko mnenj. "Vedno se je zanimivo pogovarjati z ljudmi, kakršen je Claudio Ranieri. Med nama obstaja veliko spoštovanje in menim, da bo vedno uspešen trener," je v pričakovanju sobotnega medsebojnega obračuna na Anfieldu povedal strateg Liverpoola.

Leicester potrebuje vsega 46 uspešnih podaj, da bi sprožil proti vratom, kar je najmanj v ligi, medtem ko jih Manchester United potrebuje 131, kar je največ. "Nisem presenečen nad napredkom Leicesterja, zasluženo je na vrhu. Dosežki so posledica napornega dela. Ekipa je dobra v obrambi in ima skoraj popoln protinapad. Ne potrebuje veliko priložnosti in ima dva izjemna napadalca, kot sta Jamie Vardy in Riyad Mahrez. Imam veliko spoštovanje do trenerja Ranierija in vseh ekipi Leicestera," je še povedal Klopp.