© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
18.12.2015 09:54:05

Mourinho odpuščen zaradi spora z igralci, ob odhodu se je skrival (video)

Takole je včeraj Jose Mourinho zapustil trening center Chelseaja.
Takole je včeraj Jose Mourinho zapustil trening center Chelseaja.
Profimedia

Tehnični direktor Chelseaja je razkril razloge za prekinitev pogodbe z Josejem Mourinhem.

Jose Mourinho je v četrtek še drugič zapustil klop Chelseaja. Katastrofalen začetek sezone, po katerem so aktualni prvaki le točko nad cono izpada, je terjal svoj davek in Portugalec se je, tako kot leta 2007, predčasno poslovil od Stamford Bridga.

Poleg slabih rezultatov je razlog za ločitev s trofejnim trenerjem tudi slab odnos med strokovnim štabom in igralskim kadrom, kot je pojasnil tehnični direktor Chelseaja Michael Emenalo.

"MORALI SMO ZAŠČITITI KLUB"
"Vse se je zgodilo v toku enega dneva, kar jasno kaže na to, da ni šlo za načrtovano in premišljeno odločitev. To je bila odločitev za zaščito interesov kluba," je Emenalo dejal v pogovoru za klubsko televizijo.

"Seveda obstaja empatija do človeka, ki je toliko storil za klub (op. a.), toda dejstvo je, da je nogometni klub Chelsea v velikih težavah. Rezultati niso dobri. Jasno je, da obstaja spor med trenerjem in igralci in občutili smo, da je čas za reakcijo. Vsi, ki imajo radi klub in čutijo neko pripadnost, lahko razumejo, da smo v težavah in da smo morali nekaj narediti," je dodal tehnični direktor, ki je v klubu od leta 2010.

Slednji je odkrito podprl igralce in krivdo posredno zvalil na Mourinha: "To je praktično ista ekipa, ki je lani osvojila premier league in ligaški pokal. To so naredili v velikem slogu in tako pokazali pripadnost, znoj, kri in solze, ko je bilo potrebno. Vsi vemo, da imajo igralci odgovornost, da pokažejo, da se mnogi motijo o njih in da morajo pokazati določen nivo privrženosti klubu, da bi napredovali po lestvici. To morajo delati in sam verjamem, da so to vseskozi počeli."

ODŠEL ZAKRIT
Mourinho je prostore Chelseaja zapuščal ob spremstvu prave čete fotoreporterjev, pred katerimi je v avtomobilu skrival obraz. Kako je še drugič odšel iz Chelseaja si lahko ogledate na spodnjem posnetku.