© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2015 09:49:14

Abramovič že izbral naslednika, ki pa bo zgolj začasna rešitev

Profimedia

Je lastnik Chelseaja Roman Abramovič že našel zamenjavo za Joseja Mourinha?

Nizozemski strokovnjak Guus Hiddink je očitno rešitev za trenersko krizo Chelseaja. Kot poročajo številni mediji na Otoku, bo Roman Abramovič že v kratkem sklenil sodelovanje z izkušenim Nizozemcem, ki pa bo, če gre verjeti pisanju v Angliji, zgolj začasna rešitev.

In to ne prvič. Hiddink je namreč na stadionu Stamford Bridge že služboval, Abramovič ga je prvič najel leta 2009, in sicer po tem, ko je odpustil Luiza Felipeja Scolarija. Že 69-letni Hiddink je tedaj v Londonu ostal do konca sezone 2009/10, poslovil se je z zmago v pokalu FA. Skupno je vodil 23 tekem, na katerih je zabeležil 17 zmag in le enkrat klonil. Kljub temu ni ostal pri Chelseaju, zamenjal ga je Carlo Ancelotti.

Hiddink je kasneje kot selektor vodil Turčijo in Nizozemsko, bil je tudi trener Anžija, trenutno pa je brez dela. In sicer od junija letos, ko je po seriji slabih rezultatov odstopil s položaja nizozemske reprezentance. To pomeni, da je prost in voljan dela, zato res ne bi bilo presenečenje, če bi bil že v kratkem predstavljen kot novi trener Chelseaja. No, toda vseeno le začasni, zato se poraja naslednje vprašanje: koga bo Abramovič najel za dolgi rok? V javnosti se omenjajo številni strokovnjaki, tudi recimo Diego Simeone, ki pri Atleticu vodi Jana Oblaka in ostale.

Guus-Hiddink
vszi