© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
31.10.2015 16:15:57

Klopp še dodal nekaj soli na Josejeve rane, je to njegov konec?

Reuters

Veselje Joseja Mourinha ob vodstvu Chelseaja ni trajalo dolgo, Jürgen Klopp je bil tisti, ki se je na koncu veselil zmage s 3:1.

Še enkrat več bi utegnil biti Jürgen Klopp usoden za Joseja Mourinha. Po letu 2013, ko je Borussia izločila Portugalčev Real v polfinalu lige prvakov, ga je tokrat premagal še na derbiju 11. kroga angleškega prvenstva. Prvi mož Londončanov Roman Abramovič je nedolgo tega podprl trenerja kljub slabim rezultatom, toda verjetno je upal, da slabše ne more biti. No, lahko je. Chelsea je v 11. krogu doživel nov poraz, že šesti v letošnji sezoni.

Londončani so na Stamford Bridgu zelo dobro začeli, že po treh minutah jih je v vodstvo popeljala Ramires, toda ključni trenutek tekme se je zgodil v zadnjih sekundah prvega polčasa, ko je bil Mourinho že na poti v slačilnico, pa je uspel izenačiti Philippe Coutinho. To je gostop prineslo pomembno psihološko prednos, na krilih katere so v drugem polčasu prikazali izjemno predstavo. Še enkrat je v polno zadelo Coutinho, piko na i pa je postavil povratnik po poškodbi Christian Benteke.

Je to konec odbobja Joseja Mourinha na klopi Chelseaja? Mnenja na Otoku so različna, jasno pa je, kdo bo imel eno in besedo pri usodi Portugalca. Kaj se bo zgodilo zdaj, je bilo vprašanje, namenjeno Portugalcu: "Zdaj bom šel domov in našel žalostno družino. Nato bom pogledal malo ragbija in se odklopil od vsega. Nsto pa se bom začel pripravljati za jutrišnji trening pred sredino tekmo," je bil presenetljivo miren Mourinho. Je bila to njegova zadnja tekma? "Ne, mislim, da ni bila."