© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
31.10.2015 11:45:37

Zvezda po poti škotskega velikana?

Beograjskim rdeče-belim kljub odličnim rezultatom še naprej grozi popolni mrk.

Crvena zvezda po zgodnjem slovesu od mednarodnega prizorišča v domačem prvenstvu igra odlično. Rdeče-beli so prepričljivo na vrhu lestvice, toda v pričakovanju novega vodstva kluba so razmere v nekdanjem velikanu z Marakane še naprej kaotične. Še več, rdeče-beli so iz dneva v dan na robu prepada.

V VSAKEM TRENUTKU LAHKO RAZPADE

V čem je torej skrivnost dobrih rezultatov? "Nikoli nisem delal z boljšimi ljudmi. Čeprav mesece in mesece ne dobivajo plače, se vedejo izjemno in zagnano trenirajo, o pomanjkanju denarja ne govori nihče. Ozračje je odlično, hkrati moramo povedati, da dohodkov nimajo tudi vsi ostali, ki delajo v klubu. Toda ta kljub temu deluje, živi, čeprav niti ne vem, kdo in kako ga vodi. Do zdaj zares še nisem vodil skupine igralcev, ki je pripravljena tako trpeti. Zato sem prepričan, da bomo zmagovali oziroma ne bomo izgubljali vse do decembra. Potem pa ne vem, kako in kaj naprej, v zimskem premoru bo nekaj preprosto treba ukreniti. Ker je stanje res takšno, da lahko Zvezda v vsakem trenutku razpade," opozarja trener Miodrag Grof Božović.

LAHKO POMAGAJO TUDI MARSOVCI
Ne glede na vse mu ni žal, da se je lotil rdeče-belega izziva: "Delal sem v klubih, kjer sem dobival veliko denarja, toda nisem bil srečen. Zdaj sem, nikoli nisem bil srečnejši. Delam v najboljšem klubu na svetu, vendar sem hkrati tudi jezen. Ko sem prišel, so deževale obljube, da se bo vse uredilo. Ne vem, ali se bo res, kdo bi nam lahko pomagal. Morda marsovci. Slišal sem, da je tudi tam življenje. Nekaj se preprosto mora zgoditi."

DENARJA NITI ZA KAVO
Kako obupne so razmere, je trener pojasnil na konkretnem primeru: "V četrtek sem prišel na trening in si zaželel kavo. Rekli so mi, da je ni in da nimajo denarja, da bi jo lahko kupili. Je res mogoče, da tako velik klub nima niti za kavo?" Očitno je mogoče, tako v nedogled kakopak ne bo šlo. "Kot sem že dejal, se decembra nekaj mora zgoditi, spremeniti. V nasprotnem primeru bomo šli po poti škotskega velikana Rangersa," je prepričan Božović.