© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
31.10.2015 12:35:27

Rok Kronaveter: Forma je malo padla, a se ne bojim

Aleš Fevžer

Izpad iz pokala ni bil edina slaba novica za privržence ljubljanskega moštva. Že po dobrih dvajsetih minutah je moral igrišče predčasno zapustiti eden ključnih mož čete trenerja Marijana Pušnika Rok Kronaveter.

Osemindvajsetletni zvezni igralec je po enem izmed dvobojev začutil bolečino v kolenu. Previdnost je mati modrosti in ljubljanska sedmica je raje zapustila igrišče, da se položaj ne bi še dodatno poslabšal. Igralec, ki se je v tej sezoni podpisal pod sedem prvenstvenih zadetkov, nam je povedal, da na srečo ne gre za nič hujšega"Dobil sem udarec in začutil bolečino. Nekaj minut sem še poskušal, a ni šlo, zato sem svoje mesto raje prepustil soigralcu, ki je bil stoodstotno pripravljen za igro." Po pregledu mu je zdravnik predpisal nekaj dni lažjih treningov, terapije in vadbo po posebnem programu. "Rekel mi je še, da bom naslednji teden najverjetneje lahko normalno treniral z ekipo." To pa pomeni, da bo najverjetneje izpustil jutrišnji prvenstveni obračun z grofi. "Če ne bom igral, upam, da bom na naslednji preizkušnji že v kadru," je povedal Kronaveter, ki se je nato vrnil k bolečemu sredinemu porazu"V tekmo nismo šli tako, kot smo se dogovorili. Prvi zadetek nas je malo presekal, nato smo prejeli še drugega in res se je bilo težko vrniti. Ponudila se nam je priložnost iz enajstmetrovke, ki pa nam je ni uspelo realizirati. Če strnem, bi rekel, da si na tej tekmi nismo zaslužili niti zmage niti napredovanja, tako da je bil celjski uspeh povsem zaslužen."

Prav gotovo je imela na zadnjo predstavo zeleno-belih določen – predvsem negativen – vpliv tudi odpoved derbija z Mariborom. Fantje so bili nabrušeni za obračun z večnim tekmecem, za katerega so potem ostali prikrajšani. Zato je bilo treba misli hitro preusmeriti v srečanje s Celjem, kar pa jim očitno ni uspelo v tolikšni meri, kot so si želeli. "Verjetno je tista odpoved res imela določen vpliv, ampak na to moramo pozabiti, po izpadu iz pokala se moramo osredotočiti na prvenstvo in dati vse od sebe. To je zdaj naša edina pot do tako želene Evrope."

TRI TOČKE BODO ODŠLE V LJUBLJANO
V štirinajstih prvenstvenih tekmah je Olimpija prejela devet zadetkov, na dveh pokalnih z grofi pa je v njihovi mreži končalo kar pet žog. To je veliko preveč, da bi ekipa lahko resno računala na uspeh. "Glede na to, kako trdno obrambo smo imeli v prejšnjih preizkušnjah, smo res prejeli preveč zadetkov. Seveda bomo morali to popraviti in se osredotočiti na svojo obrambno igro. Kar zadeva napad, pa bomo morali igrati bolj kombinatorno. Ustvariti si moramo več priložnosti kot v zadnjih tekmah, v katerih je naša forma zagotovo malo padla, vendar se ne bojim. Imamo dovolj kakovosti, da se spet dvignemo. Tudi igralci, ki so do zdaj dobivali manj priložnosti oziroma so v igro prihajali s klopi, lahko dvignejo ritem naše igre," je optimističen Kronaveter, ki je prepričan, da bomo videli tisto pravo Olimpijo, nato pa zaključil: "Prepričan sem, da bomo pokazali povsem drugačen obraz. Spremenili bomo svojo igro, kar pomeni, da bomo igrali precej bolj agresivno in odločno. Mislim, da bodo tri točke odšle v Ljubljano."