© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.10.2015 18:54:19

Spopad navijačev na ulicah Manchestra (video)

vszi

Sinoči sta se v okviru skupine D lige prvakov pomerila Manchester City in Sevilla. Srečanje se je kljub vodstvu Seville končalo z zmago domačega moštva, odločilni zadetek pa je v prvi minuti sodniškega podaljška dosegel Kevin De Bruyne.

Na igrišču je bilo torej zelo zanimivo, prav nič drugače pa ni bilo v mestnem središču, kjer je nekaj ur pred začetkom srečanja prišlo do incidentov med navijači.

Zamaskirani navijači so se obmetavali s stoli in mizami iz tamkajšnjih lokalov. Policisti pa so aretirali štiri osebe, za katere sumijo, da so bile udeležene v napadu na privržence Seville. V spopadu je bila poškodovana ena oseba. 

Aretirani so stari med 23 in 36 let, med njimi pa so trije Poljaki. Rivalstvo med navijači Seville in Slaska iz Vroclava traja že kar nekaj časa, saj so se med sabo spopadli že pred dvema letoma, ko so se srečali v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa (takrat je kar nekaj Poljakov zaradi vbodnih ran končalo v bolnišnici), prav tako pa tudi leto pozneje v Cardiffu, in sicer pred srečanjem evropskega superpokala med Realom in Sevillo.