© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
22.10.2015 13:19:37

Pritiski pred El Clasicom: sodite v korist Reala

Reuters

Špansko javnost je pretresla novica o domnevnih pritiskih na sodnike z namenom prirejanja rezultata na naslednjem El Clasicu med Realom iz Madrida in Barcelono.

Poslastica med Barcelono in madridskim Realom ni največji nogometni dogodek le v Španiji, ampak je v zadnjih letih postal eden najbolj gledanih dogodkov po celem svetu. Do novega obračuna bo potrebno počakati še dober mesec, do 21. novembra. A vroče postaja že zdaj.

V medije je namreč prišla novica, ki je močno razburila javnost. Eden izmed pomožnih sodnikov, ki je delegiran za sojenje na tekmi, namreč trdi, da se nanj vrstijo pritiski, kako naj sodi tekmo. Poklical naj bi ga kar glavni sodnik in mu dejal, da naj sprejema odločitve v korist Reala, ki bo sicer gostitelj tekme. Sodniku, ki ostaja anonimen, je bilo rečeno, da kot pomožni delilec pravice ne bo toliko pod drobnogledom, kot če bi sporne poteze sprejemal glavni sodnik. Navodila je sodnik zavrnil, a tu se zgodba še ne konča. Prejel je nov telefonski klic, tokrat naj bi ga priklicala kar oseba iz Španske nogometne zveze in mu grozila, da če ne bo upošteval navodila, je ogrožena njegova sodniška kariera.

Po poročanju španske radio postaje Cadena COPE, naj bi bi pritisk izvajal Jose Angel Jimenez, ki je član sodniškega komiteja. Ta se je na obtožbe odzval kratko in jedrnato: ''V tem trenutku ne želim komentirati zadeve.'' Anonimni sodnik je pri pristojnih organih vložil tudi uradno prijavo, zadevo pa že preiskuje protikorupcijska policija.