© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2015 11:43:30

Pa kaj še: Nogometaš s 'svojo' nacistično figuro (foto)

vszi

Po svetu se zares dogajajo bizarne stvari. Tokrat je nekaj podobnega na daljavo doletelo zvezdnika nemškega nogometa, ki bo moral pravico iskati celo na sodiščih.

Podjetje DiD iz Hong Konga je predstavilo serijo figur, ki so zelo podobne nogometnemu zvezdniku Bastianu Schweinsteigerju. To seveda ne bi bila težava, če se ob tem ne bi pojavljal v uniformi vojakov nemškega 'Wehrmachta' iz druge svetovne vojne.

Poleg tega so figuro poimenovali celo 'Bastian'. Njihova obrazložitev pa se po ekskluzivnem poročanju Bilda iz Hong Konga glasi: "Mi ne ponujamo nikakršnih figur, ki bi bazirale na kakšnem od nogometašev. To je zgolj nesrečno naključje, da je figurz imenom "Bastian", podobna nogometašu Schweinsteigerju."

foto3
vszi

Seveda to še ni vse, saj so pri podjetju DiD nadalje razložili podobnost. "Menimo, da so si vsi Nemci med sabo podobni, zato je figura v takšni obliki. Tudi ime Bastian je zelo pogosto v Nemčiji," so še dodali v podjetju.

Poleg vojakov iz časa nacistične Nemčije, podjetje prodaja tudi vojake britanske in ameriške vojske, kot tudi nekaj znanih osebnosti, na primer Winstona Churchilla in Martina Luther Kinga. Tudi Johnny Depp ima "svojo" figurico z imenom 'John Chicago Gangster'. Medtem se je Bastian Schweinsteiger že odločil, da bo prodaji figure nasprotoval s pravnimi sredstvi.

Galerija