© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
16.10.2015 13:18:09

Berlusconi bo Mihajloviću pomagal pri taktiki

Reuters

Kontroverzni predsednik nogometnega kluba AC Milan Silvio Berlusconi je trenerju Siniši Mihajloviću ponudil svojo pomoč pri taktični postavitvi moštva, ki mu trenutno ni po godu.

Pri italijanskem nogometnem klubu AC Milan so pred to sezono, za razliko od zadnjih let, nekoliko globlje segli v denarnico in pripeljali nekaj dragih okrepitev, s katerimi bi znova napadli vrh lestvice. Največ so plačali za napadalca Carlosa Bacco, sledi branilec Alessio Romagnoli, velik up italijanskega nogometa, ki je prišel iz Rome. A ne glede na porabljen denar, rezultati prav nič ne razveseljujejo navijače, kaj šele kontroverznega predsednika Silvia Berlusconija. Milan je namreč šele na 11. mestu lestvice, vpisal pa je tri zmage in štiri poraze.

Po reprezentančnem premoru čaka Milan v soboto tekma v Torinu, pred obračunom pa je svoje mnjenje izrazila prav 79-letna siva eminenca kluba, ki sicer še verjame v trenerske sposobnosti srbskega stratega, celo več, meni, da je dober strateg, a vseeno mu je dal par nasvetov in celo ponudil pomoč. Berlusconi naj bi Mihajloviću svetoval, naj si ogleda tekme Barcelona in Bayerna iz Münchna ter spremeni sistem v nekoliko bolj aktivno igro. Predvsem pa si prvi mož Milana ne želi več gledati, kako ima pobudo nasprotna ekipa.

Za Berlusconija takšni izpadi niso nič novega. V pretekli sezoni naj bi ga opazili v garderobi, ko se je drl na igralce, naj igrajo bolj napadalno, okoli pa naj bi govoril tudi, da bi ekipa večkrat zmagala, če bi Inzaghi, ki je bil takrat trener, poslušal njegova navodila.