© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2015 08:19:30

Besni Jose Mourinho: Odgovorni, kaj pa Arsene Wenger?!

Kontroverzni portugalski nogometni trener Jose Mourinho si je dal duška po tem, ko ga je angleška zveza vnovič kaznovala.

Jose Mourinho ne skriva svojega ogorčenja, potem ko ga je vodstvo angleške nogometne zveze kaznovalo s plačilom 50.000 funtov in mu hkrati naložilo pogojno kazen v obliki prepovedi vodenja svoje ekipe na eni tekmi. "Vesel sem, da lahko po Londonu hodim brez elektronske sledilne naprave," je med drugim izrazil trenerja Chelseaja. Še bolj pa se je razhudil, ker je prepričan, da bi si kazen zaslužil tudi njegovi dolgoletni "sovražnik" iz premier lige Arsene Wenger, sicer trener mestnega tekmeca Arsenala. 

Portugalec je bil namreč kaznovan, ker je po tekmi s Southamptonom izjavil, da je bil sodnik "prestrašen" in da si zaradi tega ni upal pokazati na belo točko. Mourinho ne beži od svoje odgovornosti, a se hkrati na glas sprašuje, zakaj potem takem ni bil kaznovan tudi Wenger, ki je po porazu s Chelseajem sodnika označil za "šibkega in naivnega".

"Vem, da moja angleščina ni popolna. Je ravno dovolj dobra, da lahko delujem v tej državi. A zdaj vem, da je razlika med 'prestrašen' in 'šibek ter naiven' 50.000 funtov in ena tekma prepovedi. Zdaj torej vemo. Nekdo lahko poriva ljudi v tehničnem prostoru; nobenih težav. Beseda 'prestrašen' si zasluži ostro kazen. Toda ko enega najboljših sodnikov v Evropi označimo za 'šibkega in naivnega', je to vse v redu. To je dovoljeno. Edina dobra stvar je, da zdaj vsak trener ve, da je beseda 'prestrašen' vredna 50.000 funtov, a lahko zato uporablja 'šibek in naiven'. In tudi to, da so besede v tej državi pomembnejše od agresije. To je dobro za vse in tudi edini razlog, zakaj še lahko hodim po Londonu brez elektronske sledilne naprave," je na predstavitvi svoje avtobiografije besnel nekdanji trener milanskega Interja in madridskega Reala.