© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
16.10.2015 08:01:20

Kje bo igral Milivoje Novaković? Katarci nagajajo Olimpiji

vszi

Olimpija - kot vse kaže - ni edini klub, ki je pokazal zanimanje za usluge slovenskega napadalca Milivoja Novakovića.

O čem bo v teh prihajajočih tednih najbolj razmišljal Milivoje Novaković, ni nikakršnega dvoma – kako se kar najbolje pripraviti na prihajajoče dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Ker ni več rosno mlad, se izkušeni napadalec dobro zaveda, da se mu ponuja pravzaprav zadnja priložnost za nastop na velikem tekmovanju. Zato bo kakopak dal vse od sebe, a to bo precej lažje, če mu bo zdravje služilo. V oktobrskem reprezentančnem terminu ni bilo tako, Novaković namreč ni povsem okreval po poškodbi ključnice, ki jo je staknil na septembrskem gostovanju v Švici. Zato je izpustil obračuna z Litvo in San Marinom, toda za dodatne kvalifikacije naj bi bil nared.

A reprezentančne misli vseeno ne bodo vse, kar se mu bo v prihodnje podilo po glavi. Razmišljati mora namreč tudi o svoji klubski karieri. Na Japonskem so se pri Nagoyi odločili, da pogodbe z njim ne bodo podaljšali, to torej pomeni, da ima proste roke pri iskanju novega delodajalca. Zanimanje za 36-letnika je pred kratkim že izrazila Olimpija, generalni direktor Ranko Stojić je razkril, da je Novaković prvi favorit za to, da zamenja Andraža Šporarja, če bo slednji seveda odšel drugam. A tudi če bo ostal, ni povsem nemogoče, da bo Novaković dejansko podpisal za Ljubljančane.

YEBOAH, CISSE, ANDERSON, KEWELL ...
No, toda zmaji očitno niso edini, ki se zanimajo zanj. Kot poročajo mediji v Katarju, se z Novakovićem spogleduje tudi eden tamkajšnjih prvoligašev. Natančneje klub po imenu Al Garafa; slednji domuje v Dohi, njegov prvi mož je predsednik uprave televizijskega koncerna Al Jazeera Hamad bin Tamer, v preteklosti pa so v rumeno-modrem dresu že igrali precej znani nogometni obrazi. Recimo Tony Yeboah, Ze Roberto, Juninho Pernambucano, Hakan Yakin, Paulo Wanchope, Marcel Desailly, Djibril Cisse, Olaf Marschall, Sonny Anderson, Lisandro Lopez, Hary Kewell, Afonso Alves, Mark Bresciano … Skratka, pri Al Garafi, sedemkratnem katarskem prvaku, znajo k sodelovanju privabiti svetovno znane nogometaše, zdaj naj bi snubili tudi Novakovića.

Čeprav Novaković kot Ljubljančan in otrok Olimpije ne skriva, da bi bilo pred koncem kariere zanimivo odigrati tudi sezono, dve v zeleno-belem dresu, je hkrati res, da se zmaji predvsem v finančnem smislu ne morejo kosati s klubom iz Katarja. Tam nogometaše plačujejo s suhim zlatom, zato so tudi tako uspešni pri privabljanju znanih obrazov. Bodo prepričali tudi nekdanjega napadalca nemškega prvoligaša Kölna?