© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.10.2015 23:25:39

Ancelotti: S težkim srcem sem zavrnil Milan

Reuters

Italijanski strokovnjak Carlo Ancelotti je po koncu prejšnje sezone po dveh letih zapustil klop madridskega Reala.

Mnogi so pričakovali, da se bo vrnil v Milan, kjer je kot trener preživel osem let, in med drugim dvakrat osvojil ligo prvakov ter enkrat italijansko prvenstvo. Vendar je takrat dejal, da še ni pripravljen za vrnitev na stadion Giuseppe Meazza.

"Kot sem večkrat dejal, bi se seveda zelo rad vrnil v Milan, ampak rabim počitek. Obstajala je možnost, da bi se to zgodilo poleti. Sestali smo se, se pogovarjali, a končna odločitev je samo moja," je dejal Ancelotti, ki ga je Adriano Galliani na vsak način skušal prepričati, da prevzame vodenje rdeče-črnih.

"Močno je pritiskal name, da bi me prepričal, vendar sem se v glavi že odločil, da si bom vzel leto počitka. V Milan se nisem želel vrniti ne da bi bil v vrhunski formi. Galliani je razumel mojo odločitev, čeprav sem Milan zavrnil s težkim srcem," je razložil 56-letni Italijan.

Nato pa se je dotaknil še zdajšnjega stratega njemu ljubega kluba Siniše Mihajlovića, za katerega je dejal, da ga ima zelo rad in da sta mu všeč njegova pristop in karakter. "Je trener, ki mu bo šlo zelo dobro z Milanom, v to sem prepričan. Ekipa ima trenutno nekaj težav, ki jih mora razrešiti. Najti mora svojo identiteto. Podpisal je nekaj zelo dobrih igralcev, kot sta Bacca in Luiz Adriano, poleg tega ima še mladeniče, ki so bili dobri v prejšnjih sezonah. Treba je biti potrpežljiv, da se fantje začutijo," je bil zgovoren Ancelotti in povedal, da mu je še posebej všeč Carlos Bacca, ki ga spominja na Filippa Inzaghija, nato pa razkril: "Ko sem bil pri Realu, sem razmišljal o tem, da bi ga kupil."

Ancelotti je bil po nekaterih informacijah, ki so prišle z Otoka, prvi izbor Liverpoola za naslednika Brendana Rodgersa, vendar je zavrnil možnost, da bi odšel na Anfield. Čeprav je pred časom dejal, da se želi vrniti v Anglijo, kjer se je pred petimi leti s Chelseajem veselil naslova državnega prvaka.