© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
06.10.2015 12:59:38

Arsenal januarja v lov za napadalcem

Reuters

Pri Arsenalu so v poletnem prestopnem roku poskrbeli le za eno odmevno okrepitev, med vratnice se je preselil Petr Čech. Ob njem so iskali tudi napadalca, a bili neuspešni. To bodo skušali popraviti januarja, ko se nogometna tržnica znova odpre.

Strateg Arsenala Arsene Wenger je bil v dosedanjem delu sezone tarča kritik, delno zaradi premalo aktivnega delovanja na nogometni tržnici, delno zaradi ne preveč bleščečih rezultatov, kjer sta mišljena predvsem nastopa v ligi prvakov. Arsenal je namreč izgubil obe dosedanji tekmi. V domačem tekmovanju mu je po zanesljivi zmagi s 3:0 proti Manchester Unitedu uspelo kritike utišati, januarja pa bo imel možnost, da jih utiša z nakupom tako željenega napadalca.

Poleti je namreč uspel pripeljati le vrhunskega vratarja Petra Čecha, medtem ko je v napadu ostal brez okrepitve. Na vrhu lestvice igralcev, ki jih je želel videti v garderobi, je bil član madridskega Reala Karim Benzema. Vendar pa je Francoz rojaku dal vedeti, da si Madrida ne želi zapustiti. Januarja bo Wenger šel v nov boj za okrepitvijo v napadu. Po poročanju angleških medijev tokrat prvi izbor ne bo Benzema, temveč dva druga igralca, ki se najbolje znajdeta v 16 metrskem prostoru.

V beležnici ima zapisano ime Nolito, ki igra za Celto iz Viga. Španec je letos v dobri formi, dosegel je že pet golov, na zadnji reprezentančni zbor pa je bil vpoklican tudi v reprezentanco. Za 28 letnega napadalca bi moral Arsenal odšteti okoli 18,5 milijona evrov, saj ima v pogodbi klavzulo, ki mu omogoča odhod ob plačilu omenjenega zneska.

Drugo ime je Aleksander Kokorin, napadalec Dinama iz Moskve, ki so ga topničarji skušali pripeljati zadnji dan prestopnega roka.