© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2015 12:30:45

Neverjetna gesta sodnika v turški ligi (video)

vszi

V turški superligi je prišlo ta konec tedna do nenavadnega srečanja med glavnim sodnikom tekme in trenerjem domače ekipe, ki je tekmo izgubila po sumljivi sodniški odločitvi.

Kaj takega še nismo videli. V turški ligi je na obračunu med domačo Kasimpaso z Rizesporjem prišlo do nenavadnega in iskrenega srečanja med glavnim sodnikom obračuna Denizom Cobanom in trenerjem Kasimpase Rızo Çalımbayjem.

Coban je nenapovedano prekinil intervju trenerja s turško televizijsko postajo in se pred številnim občinstvom pred TV ekrani opravičil za svojo napako. Storil jo je globoko v sodnikovem podaljšku, ko je Rizesporju dosodil enajstmetrovko po očitnem simuliranju napadalca Leonarda Kweukeja

Tekma se je končala z delitvijo točk, odločitev sodnika pa je povzročila kar nekaj ostrih pogledov domačega občinstva na stadionu Recep Tayyip Erdoğan

"Opravičujem se vam (Çalımbay), ekipi Kasimpase, celotni turški nogometni zvezi in združenju sodnikov. Po tej odločitvi bom resno premislil o svoji prihodnosti v sodniškem poklicu," je dejal Coban, Çalımbay pa mu je ob stisku roke odvrnil: "Vsi kdaj napravimo napako, ampak zato, da si imel dovolj poguma in si to povedal ne samo meni, ampak tudi javnosti, si zaslužiš ogromno mero spoštovanja. Ne govori o tem, da boš zapustil svoj poklic. Ta šport potrebuje več tebi podobnih ljudi."

Zares izjemna in hvalevredna gesta.