© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2015 23:10:02

Mariborski krvniki v ligi prvakov

Drago Wernig - TAKA

Branko Ilić se v dresu Astane veseli zgodovinskega uspeha, Gregorju Balažicu s Partizanom ni uspelo.

Po sredini povratnih tekmah zadnjega kroga kvalifikacij so znani vsi udeleženci skupinskega dela lige prvakov, zadnje vstopnice so si priborili Bayer Leverkusen, Manchester United, Bate Borisov, Astana in moskovski CSKA. Žreb skupin bo danes ob 17.45 v Monte Carlu.

Že nekaj časa je znano, da v kneževini ne bo predstavnikov Maribora, zato pa bodo tam gotovo presrečni vodilni možje Astane, ki je poskrbela za zgodnje slovo vijoličastih od mednarodnega prizorišča in napovedala krizo pod Kalvarijo. Kazahstanci so si vrata raja odprli v Nikoziji, kjer so ubranili prednost s prve tekme (1:0), z Apoelom so se razšli z izidom 1:1. Po uri igre so gostitelji z golom Semirja Štilića sicer povedli, v 84. minuti pa je nekdanji član Domžal Nemanja Maksimović zadel za končnih 1:1 in svoji ekipi iz osrčja Azije zagotovil zgodovinski uspeh. Svoj delež je pristavil tudi Branko Ilić, ki je odigral vso tekmo, v končnici prvega dela si je prislužil rumeni karton.
Partizan z Gregorjem Balažicem je z zadetkom v sodnikovem dodatku sicer ugnal BATE z 2:1, a so se Belorusi po zmagi na prvi tekmi uvrstili naprej, prekmurski branilec je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Manchester United je svojo nalogo opravil prepričljivo, saj je tudi na povratni tekmi razbil Club Brugge, tokrat s 4:0. S skupnim izidom 7:1 se je zanesljivo uvrstil v glavni del, s tremi goli se je izkazal Wayne Rooney. Podobno zanesljiv je bil Bayer Leverkusen, ki je nadoknadil zaostanek s prve tekme in premagal Lazio s 3:0, prav tako so za popoln preobrat poskrbeli nogometaši CSKA-ja. Moskovčani so še ob polčasu zaostajali, nato pa premagali Sporting s 3:1 in napredovali.
Izidi: APOEL - Astana 1:1 (v LP Astana z 2:1), Partizan - BATE 2:1 (v LP BATE z 2:2 zaradi več doseženih golov v gosteh ), Bayer -Lazio 3:0 (v LP Bayer s 3:1), Club Brugge - Manchester United 0:4 (v LP Manchester United z 1:7), CSKA Moskva -Sporting 3:1 (v LP CSKA s 4:3), Dinamo Zagreb - Skenderbeu 4:1 (v LP Dinamo s 6:2), Malmö – Celtic 2:0 (v LP Malmö s 4:3), Maccabi - Basel 1:1 (v LP Maccabi s 3:3), Šahtar - Rapid 2:2 (v LP Šahtar s 3:2), Monaco -Valencia 2:1 (v LP Valencia s 4:3)