© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2015 15:16:03

Naj se jeb*jo tisti iz Reala, naj nas gledajo

Branilec Barcelone je z novim besednim izpadom hkrati ostal še večji ljubljenec katalonskih navijačev in še večji sovražnik madridskih.

Mikrofoni raznih televizij so vedno zelo blizu, za nameček pa Pique ni naredil prav nič za to, da bi se jim izognil. In kot je ena od teh televizij razkrila, si je branilec španskih in evropskih prvakov ponovno pošteno privoščil velikega rivala. Kraljevemu klubu iz španske prestolnice je ponovno namenil nekaj krepkih.

"Pojdimo, fantje, gremo proslavljat," je Gerard jasno in glasno pozval svoje soigralce, potem ko se po torkovi zmagi na tekmi za evropski superpokal niso kaj pretirano veselili. Morda zaradi načina (zapravljena prednost 4:1), na katerega so premagali Sevillo in morda zaradi manjše pomembnosti lovorike slavje ni bilo tisto pravo, kar pa je Pique želel spremeniti s prav posebnim namenom.

"Pojdimo, naj nas gledajo. Naj se jeb*jo tisti iz Reala," je ob tem še dejal španski reprezentant. Dobesedno je sicer dejal 'tisti iz Madrida', toda v tem kontekstu in na tak način beseda Madrid v Španiji brez izjeme pomeni Real. Oznako, kakršno za ta klub uporabljamo drugod po svetu, na Pirenejskem polotoku uporabljajo zelo redko.  

Kakorkoli že, Pique je ponovno dvignil ogromno prahu. V Madridu govorijo o zelo polemičnih izjavah, ki so prišle kot nadgradnja Piquejeve spomladanske zahvale zabavi za 30. rojstni dan Cristiana Ronalda, ki naj bi po branilčevem prepričanju Barceloni odprla vrata do vseh lovorik. Ob tem pa si že lahko predstavljate, kakšen sprejem Piqueja čaka ob gostovanju na stadionu Santiago Bernabeu.