© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2015 08:25:22

Okrepitvi Milana grozijo s pohabljenostjo in smrtjo

Mladi italijanski branilec Alessio Romagnoli je na vsak način želel zapustiti Romo in se preseliti k Milanu, njegovo željo in njeno uslišanje pa so zelo slabo prenesli navijači sinov volkulje.

Čeprav se je Roma okrepila vsaj tako močno kot Milan in v novi sezoni po veh kriterijih in napovedih kotira višje od rdeče-črnih, je 20-letni mladi italijanski reprezentant želel igrati na San Siru. Potem ko je lansko sezono preživel kot posojen nogometaš pri Sampdorii, se je v novem tekmovalnem obdobju preprosto bolj videl pri Milanu kot pri Romi.

Mnogi so to dejstvo pripisovali trenerju Siniši Mihajloviću, ki ga je v zadnjih mesecih dokončno izstrelil med največje upe italijanskega nogometa. Nekateri so tako željo pripisovali ugledu Milana in preteklosti in njegovim okrepljenim ambicijam po vrnitvi na vrh. Pojavile pa so se zelo glasne govorice o tem, da je mladenič v resnici navijač Lazia.

Na spletu je celo zaokrožila fotografija vprašljive pristnosti, na kateri naj bi bil Alessio v dresu Lazia, ob tem pa številni zagovorniki te teorije pravijo, da je fant sicer odrasel pri Romi, a da zaradi teh svojih čustev ne želi zaigrati za njeno prvo ekipo. Ker se zaveda, da ne more prestopiti k Laziu, pa naj bi si po sistemu 'volk sit in koza cela' izbral Milan.

Prav slednje pa je med že tako ali tako ogorčenimi navijači sprožilo še več srda. In tisti najbolj goreči so šli pri tem močno predaleč. "Romagnoli Laziale (naziv za navijača Lazia, op. p.), kmalu se obeta tvoj pogreb," so med drugim z velikanskimi črkami zapisali na steno v neposredni bližini hiše fantovih staršev, kar je v Rimu dvignilo ogromno prahu.

Tako kot ga je dvignilo nekaj spletnih groženj s smrtjo in tako kot ga je dvignil še en grafit v isti rimski soseski. "Romagnoli kot Zanardi," so zapisali fanatiki in pri tem seveda apelirali na dejstvo, da so slovitemu dirkaču po hudi nesreči morali odrezati obe nogi. Tudi v tem primeru je grožnja jasna, zelo huda in bo precej zaostrila marsikatero razmerje.