© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
12.08.2015 19:32:31

Je nogometaš naročil umor?

vszi

Policija je uvedla postopek zoper reprezentanta Azerbajdžana, ki naj bi bil vpleten v brutalen napad na novinarja Rasima Alijeva, ki je potem umrl v bolnišnici.

Igralcu Javidu Šakirju ogluju Husejnovu očitajo, da je skušal z grožnjami in potem napadom na novinarja preprečiti, da bi določene informacije prišle v javnost. Husejnov naj bi naročil napad na novinarja, ki je potem za posledicami poškodb umrl.
Alijev je dejal, da ga je napadel neznan moški, kmalu potem pa je v bolnišnici zaradi notranjih krvavitev umrl.
Novinar je o 27-letnemu nogometašu pred tem pisal precej kritično, posebej pa je poudarjal škandalozno obnašanje Husejnova po kvalifikacijski tekmi za ligo Europa med azerbajdžanskim klubom Kabala in ciprskim Apollonom iz Limasola.  

Husejnov, ki je dosegel zmagoviti zadetek, je gol po sodnikovem zaključnem žvižgu proslavljal s turško zastavo. Seveda je popolnoma jasno, da je bila to namerna provokacija, saj je znano, kako da je Ciper razdeljen na dva dela - severnega turškega in južnega grškega. Novinar je še zapisal, da to sploh ni bilo prvo škandalozno obnašanje nogometaša. Alijev je Husejnovu očital predvsem to, da s takim obnašanjem svoje države ne predstavlja v podobi kot bi si jo zaslužila. Zaradi pisanja ni poslušal samo nogometaševih kletvic in groženj po telefonu, ampak so mu grozili tudi drugi, med njimi tudi nogometašev bratranec.

Alijev z nogometašem ni hotel polemizirati o svojem pisanju in kasneje so novinarja napadli. Husejnov je zaenkrat zanikal kakršnokoli vpletenost v napad na novinarja, toda policija je priprla tako nogometaša kot še pet drugih ljudi, za katere sumijo, da so bili vpleteni v napad na novinarja.
Primer je razburkal cel Azerbajdžan, oglasil se je celo predsednik Ilham Alijev, ki je zahteval, da se primer čim hitreje in čim bolj natančno razišče.