© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2015 13:35:01

Immobile je len, slab geograf in dirka po spalnih naseljih

Italijanski napadalec Ciro Immobile se je spustil v boj z Bildom, slovitim nemški časnikom, kar je bila precej slaba odločitev nekdanjega napadalca Borussie.

Italijanski reprezentant, ki je zablestel v dresu Torina, je zelo spodobno odigral torkovo tekmo za evropski superpokal, pred prestopom k Sevilli pa se je vse prej kot izkazal kot soigralec našega Kevina Kampla pri dortmundski Borussii. Z obupno slabimi predstavami je postal tarča posmeha nemških medijev, zdaj pa je v tem pogledu izbruhnila prava vojna.

Immobile bi lahko bil modro tiho, toda kar pošteno se je spravil nad dortmundski klub, njegovo vodstvo in nekatere nogometaše. Predvsem najbolje prodajani evropski časnik Bild mu ni ostal dolžan, na svojih straneh je dal tudi prostor ostremu odzivu vodstva Borussie, stvar pa se s tem ni končala. Ciro namreč ponovno ni držal jezika za zobmi.

"Bild me kritizira, ker gre za münchenski časnik, ki zelo rad povzroča težave zdajšnjim ali nekdanjim igralcem Borussie," je dejal Italijan, seveda popolnoma ustrelil mimo in si nakopal še precej bolj srdit, pravzaprav absoluten napad najbolj mogočnih in najbolj prodornih medijev na stari celini. 

Ta je v zajedljivem tonu Immobileju pojasnil, da je Bild seveda nacionalni časnik, ki ima za nameček sedež v Berlinu, torej je daleč tako od Münchna kot od Dortmunda. Toda, kot pravijo, pri Bildu, Immobile tega seveda ne ve, saj se za Nemčijo ni kaj dosti zanimal. Tako kot se menda ni zanimal za nemščino in za prijateljevanje s soigralci. 

Nekaj se jih menda trudilo, da bi navezali stike, a je bil Ciro povsem nezainteresiran. Podobno nezainteresiran, kot je bil za jezikovne lekcije, ki ji je zavračal. "Ker je preprosto prelen," pravi Bild. In dodaja, da se je Italijan podvizal le tam, kjer se ne bi smel. Kar so mu v Nemčiji še posebej zamerili.

Menda mu, seveda v tistem omenjenem zajedljivem tonu, prebivalci mesteca Unna v bližini Dortmunda, kjer je živel, sporočajo, da je zdaj njihovo življenje precej mirnejše. Po njihovem zagotavljanju je Unno zamenjeval z Maranellom, slovitim sedežem Ferrarija, ter po ulicah spalnega naselja s starčki in družinami vozil, kot bi bil na dirkališču.