© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.08.2015 09:00:31

V Franciji je že prišlo do prve trenerske zamenjave

Reuters

Neverjetno, a resnično. V francoskem prvenstvu je že po prvem krogu prišlo do spremembe na klopi enega prvoligaša. In to ne kateregakoli, temveč francoskega velikana.

Kontroverzni argentinski strokovnjak Marcelo Bielsa je namreč neposredno po koncu prve tekme Marseilla, ki jo je ta francoski velikan na domačem igrišču izgubil z 0:1 proti Caenu sedmi sili zaupal, da odhaja s klopi kluba, ki domuje na kultnem stadionu Velodrome. 

"Moj posel tukaj je končan, odhajam nazaj v domovino," je po tekmi dejal "Norec", kot kličejo Bielso. Iz Marseilla so še sporočili, da odhod Argentinca ni neposredno povezan s sobotnim porazom proti Caenu.

Bielso, ki je v svoji bogati trenerski karieri vodil številne klube v Argentini, v Evropi pa je sedel na klopi Espanyola, Athletica iz Bilbaa in nazadnje še Marseilla, povezujejo z izpraznjenim selektorskim stolčkom Mehike, ki je po incidentu Miguela Herrere, ki je udaril novinarja, ostala brez selektorja.

Če bi Bielsa res sedel na klop mehiške reprezentance, bi bila to že tretja izbrana vrsta, ki bi jo vodil v svoji karieri. Do zdaj je namreč bil že selektor argentinske in čilske izbrane vrste.

Kdo bo zamenjal Bielso na klopi Marseilla pa za zdaj še ni znano.