© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
08.08.2015 19:24:24

Benjamin Verbič: Ne smem več preklinjati v angleščini

Grega Wernig

Vse do četrtka bi lahko zgodbo Benjamina Verbiča na Danskem označili kot čisto pravo pravljico, takšno kot jih je izpod svojega peresa nekdaj pisal najbolj znani danski (verjetno pa tudi svetovni) pravljičar Hans Christian Andersen.

Takoj ko je prispel v København, je nekdanji kapetan Celja postal izjemno pomemben član začetne enajsterice danskega velikana, s svojimi dobrimi predstavami si je zelo hitro pridobil zaupanje trenerja Staleja Solbakkena, kaj kmalu pa postal tudi eden izmed ljubljencev navijačev, ki imajo jasno zelo radi atraktivne poteze, impresivna preigravanja in lepe zadetke, Verbič pa je v svojem prvem mesecu v tujini prikazal vse to. Na prvenstveni tekmi – odigral je samo prvo, drugo je izpustil zaradi poškodbe – se sicer še ni vpisal med strelce, je pa zato dvakrat v polno meril v kvalifikacijah za ligo Europa, prvič že na debiju za nov klub proti Newtownu, ko se je med strelce vpisal že v tretji minuti, drugič pa pred desetimi dnevi na Češkem, ko je s prekrasnim strelom z okrog 20 metrov zabil edini gol na dvoboju z Jabloncem. Zdelo se je, da je v tem trenutku praktično neustavljiv, nato pa se je v četrtek, na povratni tekmi s Čehi, Verbič ustavil kar sam.

Na dvoboju z Jabloncem je ob zaostanku Københavna z 0:2 na zelo nespameten način prejel neposreden rdeči karton in svojo ekipo, ki je na koncu izgubila z 2:3 ter izpadla iz Evrope, pustil na cedilu. Izključitev Verbiča je bila sicer stroga, za mnoge prestroga, a glavni sodnik, Ciprčan Leontios Trattou, bo svojo odločitev pri sodniški komisiji zlahka upravičil. Enaindvajsetletni slovenski reprezentančni vezist je namreč delivcu pravice po tem, ko ta ni dosodil prekrška nad njim na robu kazenskega prostora, v angleškem jeziku dejal, da naj se jeb..., za kar mu je Trattou brez usmiljenja pokazal predčasno pot pod prho. "Bil sem jezen, ker sodnik dvakrat ali trikrat ni dosodil prekrška za nas, ko bi ga po mojem mnenju moral, hkrati pa je ob vsakem našem kontaktu z nasprotnikom zapiskal v piščalko. Ko sem potem še jaz padel na robu kazenskega prostora in ni zapiskal, sem v jezi stekel do sodnika in mu rekel fuc... off. V naslednjem trenutku sem videl, da mi je pokazal rdeči karton, in to me je popolnoma šokiralo. Mislil sem, da mi bo v najslabšem primeru pokazal rumenega," nam je v telefonskem pogovoru zaupal Verbič in dodal: "Ne preostane mi drugega, kot da se opravičim soigralcem in navijačem, čeprav krivda ni bila stoodstotno na moji strani, a se vseeno ne bi smel tako odzvati. Še zdaj pa sem šokiran in ne morem verjeti, da me je sodnik izključil, ti dve besedi, ki sem mu jih povedal, sta bili edini na celotnem obračunu, ki sem mu jih namenil. Pred tem se z njim nisem ukvarjal."

922-18-21-verbic 5 nm
Nikola Miljković

Čeprav je svojo ekipo pustil na cedilu, prevelikih kritik ni dobil. "Trener Solbakken mi stoji ob strani, po tekmi mi je rekel: 'Glavo gor.' Razume me, ve, da sem strasten, vročekrven, a dejal mi je tudi, da bom moral vsa ta čustva nekako omejiti. Tega se zavedam, vem, da se moram začeti brzdati. Ta rdeči karton bo zame velika šola za naprej. Zdaj vem, da ne smem več preklinjati v angleščini, potrudil pa se bom, da se ne bom več ukvarjal s sodniki," nam je še dejal celjski dragulj, ki že komaj čaka na novo tekmo Københavna. Jasno, Verbič se želi na vsak način odkupiti za neumnost, ki jo je storil proti Jabloncu, in v nedeljo, ko se bo klub iz danske prestolnice na domačem igrišču pomeril z Nordsjaellandom, si želi slovenski reprezentant zabiti tudi prvi gol v danskem prvenstvu. "Seveda bi se rad že v nedeljo odkupil za četrtkovo napako. Jezen sem, ker se mi je to pripetilo. Del jeze sem dal iz sebe že na treningu v fitnesu, preostanek želim iz sebe stresti na nedeljski tekmi," je priznal Verbič, ki je za konec povedal še, kako so v klubu sprejeli izpad iz Evrope"Seveda smo bili razočarani, še posebej ker smo zadnjih 10 let konstantno igrali v Evropi. A dobro, zdaj se moramo osredotočiti na domače prvenstvo in osvojiti naslov prvaka, ki se nam izmika že tri leta. To je bil že pred začetkom sezone naš glavni cilj in naredili bomo vse, da ga uresničimo."