© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
08.08.2015 11:20:04

Navijačica navijaču rešila življenje

Ljubezen do iste nogometne ekipe povezuje ljudi ne glede na spol, vero, raso in ostale razlike. Zgodba dveh navijačev Borussie Dortmund je ganila Nemčijo in vse nogometne navdušence.

Že nekaj let srce 71-letnega Rudolfa Volnerja bije za dortmundsko Borussio Kevina Kampla. Prav tam, kjer je bil vedno najsrečnejši, pa mu je skoraj ugasnilo. Dogodek se je pripetil 23. maja ob slovesu od ljubljenega trenerja Jürgena Kloppa. "Sedel sem na vzhodni tribuni na svojem običajnem sedežu. Bilo je zelo toplo. Nato me je začela boleti glava, vendar temu nisem posvečal veliko pomena." Nekaj minut kasneje je nezavesten omahnil in padel na noge 30-letni navijačici Sarah, ki je sedela poleg njega. "Bil je ves moder v obraz, ni več dihal. Takoj sem začela z masažo srca," je opisala.

Hitro je bil ob nesrečniku tudi zdravnik, Sarah pa je bila vsa iz sebe, saj se je bala za življenje 71-letnega navijača. Toda na srečo je tudi zaradi njene hitre reakcije preživel srčni napad po tem, ko je bil sedem dni v komi, še zdaj pa je na rehabilitaciji. Tam ga je obiskala tudi Sarah in mu podarila nov dres, ki so mu ga morali ob posredovanju raztrgati.