© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
08.08.2015 21:53:52

Da bi popravili svojo napako, so odprli pot do gola nasprotniku (video)

Na tretjeligaških zelenicah so bili v Angliji danes priča nenavadni tekmi med Doncasterjem in Buryjem.

Tekma se je končala s prijateljskih 1:1, kar samo po sebi niti ni nenavadno. Veliko bolj pa je nenavaden podatek, kako so nogometaši ene in druge ekipe prišli do zadetka. Verjemite, takšen razplet je vse prej kot vsakdanji.

Vse skupaj se je začelo v drugem polčasu, ko je nogometaš Harry Forrester po prekinitvi zaradi posredovanja ob poškodbi skušal žogo v duhu fair-playa vrniti nasprotnemu vratarju, pri tem pa je žogo nekoliko premočno udaril s polovice igrišča, tako da je nehote pristala v golu.

Seveda je bil zadetek veljaven, po nekaj prepiranja pa sta ekipi igrali naprej. A če ste mislili, da je s tem zgodba končana, ste se zmotili. V sodnikovem podaljšku je bil rezultat še vedno nesojenih 1:0, trener Doncasterja Paul Dickov pa je svojim nogometašem naročil, naj nasprotnikom dovolijo zadeti, da bi popravili napako, ki so jo storili. In res so jo, tekma pa se je končala z najbolj bizarno, a zelo športno delitvijo točk.

"Nisem dvakrat premišljeval o tem, da bi jim dovolil izenačiti. Za nas ta zmaga ne bi bila prava, saj smo zadeli, ko nismo nameravali streljati na gol," je po tekmi povedal Dickov. 

Obe situaciji si lahko pogledate v spodnjih posnetkih.