© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2015 15:00:29

United predstavil Schweinsteigerja in Schneiderlina

Potem ko je že pred dnevi napovedal, da bo po 17 letih zapustil vrste münchenskega Bayerna, je danes nemški reprezentant Bastian Schweinsteiger tudi uradno sklenil pogodbo z novimi delodajalci. Pri Manchester Unitedu bo 30-letni vezist ostal naslednje tri sezone.

Klub iz Manchestra je danes sporočil, da so uskladili vse podrobnosti ter podpisali pogodbo z nemškim nogometašem.

"Neizmerno sem užival v letih pri Bayernu. Za mano je izjemna športna pot in odločitev za slovo ni bila lahka. A Manchester United je edini klub, ki sem ga pripravljen zamenjati za Bayern. Veselim se novih izzivov v eni najmočnejših lig na svetu," je Schweinsteiger ob predstavitvi polaskal novim delodajalcem.

"Bastiana poznam, seveda. Skupaj sva delala že pri Bayernu, vesel sem, da bo zdaj pri nas v Manchester Unitedu. Je pravi profesionalec, brez dvoma bo prinesel izjemen prispevek k razvoju naše ekipe," pa je dodal trener Louis van Gaal.

Schweinsteiger in Bayern sta bila zadnja leta skorajda nerazdružljiva. Nogometaš je kar 17 sezon, odkar je pri 14 letih prišel v mesto, preživel v različnih selekcijah bavarskega kluba in bil eden od ljubljencev navijačev, tudi zato, ker je do letos odklonil vse druge ponudbe in ostajal zvest münchenskemu klubu. Z njim je osvojil 20 različnih lovorik, zabil 66 golov in se pri uradnih članskih tekmah ustavil natančno pri številki 500. Prvo tekmo je odigral leta 2002, zadnjo pa v prejšnji sezoni bundeslige proti Mainzu.

Ima pa seveda tudi bogato reprezentančno kariero. Trenutno je kapetan, ima pa 111 nastopov za elf, s katerim je tudi osvojil naslov svetovnih prvakov lani v Braziliji.

SCHNEIDERLIN ČETRTA OKREPITEV
Po Schweinsteigerju se je klub okrepil še s francoskim nogometnim reprezentantom Morganom Schneiderlinom. Zdaj že nekdanji igralec Southamptona je z rdečimi vragi podpisal štiriletno pogodbo, ki so zanj po poročanju angleških medijev odšteli okrog 35 milijonov evrov.

Schneiderlin je četrta okrepitev ekipe nizozemskega trenerja Louisa van Gaala. Že pred tem so na Old Trafford prišli Nizozemec Memphis Depay, Italijan Matteo Darmian in Nemec Bastian Schweinsteiger.

Petindvajsetletni vezist se je na Otok preselil leta 2008 iz Strasbourga, Southampton je zanj odštel 1,5 milijona evrov. Francoz je bil dolgo želja Manchester Uniteda, pred dvema tednoma je Southamptonu ponudil 28 milijonov evrov, kar pa ni bilo dovolj. Angleški mediji poročajo, da so rdeči vragi zanj na koncu odšteli okrog 35 milijonov evrov.

"Navdušen sem, da sem igralec Manchester Uniteda. Ko sem izvedel, da se United zanima zame, je bilo enostavno sprejeti odločitev. Sedem let sem bil srečen pri Southamptonu, klub bo za zmeraj v mojem srcu. Nisem pa smel zamuditi priložnosti, da sem del tako velikega kluba," je povedal Schneiderlin.