© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2015 15:03:11

Guardiola: Moj nasvet je: Raje utihni

vszi

Pep Guardiola je v zadnjem času slabe volje.

Jasno, za to je kriv izpad v polfinalu nemškega pokala, ko je bila od münchenskega Bayerna po streljanju enajstmetrovk boljša dortmundska Borussia. Vezist črno-rumenih Sebastian Kehl se je po tekmi pošalil, da bi morali Bavarci pred tekmo z njimi vaditi strele z bele točke, kar pa pri strategu Bayerna ni naletelo na odobravanje.

"Moj nasvet za Sebastiana Kehla je: Kadar v ligi zaostajaš za 35 točk, takrat je bolje, da utihneš," je 35-letnemu nogometašu Borussie zabrusil Guardiola. Katalonski strokovnjak se je sicer malce uštel v računanju, kajti Borussia za Bayernom zaostaja celo za 37 točk, a jasno je, kaj je želel Guardiola s tem sporočiti. 

281E5ED800000578-3064339-image-a-28_1430491626940
vszi

"Zdaj imamo čas, da vadimo tudi strele z bele točke, kajti že smo osvojili bundesligo," je dejal Pep in dodal: "Nikdar nisem iskal izgovorov ob porazih proti Borussii, čeprav sem imel tokrat dva dobra razloga, da kaj rečem. Namesto tega pa sem čestital Jürgenu Kloppu na zmagi in uvrstitvi v finale. Nikdar se nisem iz nikogar norčeval, tudi če sem zmagal." 

Na kaj je mislil Guardiola, ko je govoril o dveh dobrih razlogih je jasno, španski strateg je prepričan, da bi moral Bayern dobiti na voljo dve enajstmetrovki že pred samim streljanjem iz bele točke. A hkrati je res, da so Bavarci zgrešili vse štiri najstrožje kazni, tako da so tudi Kehlove besede nekako razumljive ...