© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2015 09:50:27

Neuerju streljajo kar s topom (video)

vszi

Trenerski štab münchenskega Bayerna je pozdravil novo pridobitev, in sicer top. Ne tistega vojaškega, temveč takšnega, ki strelja žoge. Z njim bodo predvsem trenerji vratarjev preizkušali čuvaje mreže Bavarcev.

Manuel Neuer je eden najboljših vratarjev na svetu, nasprotniki Bayerna to vedo zelo dobro. Izjemno težko ga je premagati, v bundesligi je tako na primer na tridesetih tekmah prejel vsega 13 zadetkov. 

A če ga človeška noga le redko premaga in če se glede na njegove predstave na zelenicah včasih poraja vprašanje, ali je Neuer sploh iz tega sveta, je na treningu Bayerna vseeno dokazal, da je le človek iz krvi in mesa. 

V dvoboju s strojem oziroma bolje rečeno s topom namreč Neuer ni bil niti približno tako suveren, kot v dvobojih z nasprotnikovimi napadalci. Nova pridobitev Bayernovega štaba je žoge namreč proti čuvaju mreže pošiljala s takšno hitrostjo, da jih je tudi odlični Manuel le stežka ukrotil. 

Je pa res, da jih je top nad Neuerja pošiljal s skoraj takšno hitrostjo, kot jih pošilja top igralcem bejzbola, tako da je bila naloga ubraniti njegove žoge zares izjemno težavna. Če k temu prištejemo še dejstvo, da se čuvaj mreže Bavarcev  s takšnim tekmecem še ni spoprijel, pa je rezultat logičen. 

Prepričani pa smo, da bo že čez nekaj treningov slika popolnoma drugačna.