© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2015 08:30:14

Ganljivo slovo od nesrečnega nogometaša (foto+video)

vszi

Od nesrečnega 24-letnega mladega nogometaša Lokerena Gregoryja Mertensa, ki je umrl za posledicami infarkta, so se na včerajšnji tekmi poslovili navijači Lokerena in njegovi soigralci ter nadrejeni. Slovo je bilo zares ganljivo, solze so tekle v potokih.

Belgijski prvoligaš Lokeren je včeraj odigral prvo tekmo po nesrečnem dogodku, tragični izgubi njihovega nogometaša Gregoryja Mertensa. Pred začetkom dvoboja so se navijači z izjemno lepo koreografijo spomnili na nesrečnega 'Grega', kot so ga klicali, svoje so dodali tudi njegovi soigralci, ki so na zelenico pritekli z majicami s številko 4, ki jo je nosil Mertens, in napisom Greg. 

Sledila je minuta molka, v kateri so nekateri navijači bridko zajokali, tudi med nekaterimi nogometaši pa so solze enostavno stekle po licih. Vse to se je dogajalo na stadionu Westerlooja, kjer je Lokeren včeraj gostoval, prav posebna pa bo verjetno tudi prva domača tekma Lokerena, ki bo čez točno teden dni proti Oostendeju. Takrat se bodo od Mertensa zagotovo poslovili tudi vsi tisti navijači, ki na gostovanje k Westerlooju niso mogli priti. 

Sicer je bil tokrat rezultat tekme v drugem planu, a povejmo, da je Lokeren izgubil s 3:4.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate slovo nogometašev in navijačev Lokerena od Gregoryja. Začne se pri 1:14.