© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2015 15:13:46

Pred desetimi leti se je začela neverjetna serija (video)

vszi

Točno deset let je minilo, odkar je Lionel Messi zabil svoj prvi zadetek v članskem moštvu Barcelone. Ostalo je zgodovina ...

1. maj 2005. Dan, ki ga Lionel Messi ne bo pozabil nikdar. Star je bil 17 let, 10 mesecev in 7 dni, ko je zabil svoj prvi zadetek za Barcelono - takrat je bil najmlajši nogometaš, ki je za Katalonce v polno meril na prvenstveni tekmi -, po lepi dvojni podaji s takrat najboljšim nogometašem na svetu Ronaldinhem je prišel pred vratarja Albaceteja in ga s prefinjenim lobom uspel premagati. 

Barcelona je na tisti tekmi slavila z 2:0, navijači katalonskega velikana pa verjetno takrat niso niti slutili, da so dobili nogometaša, ki bo tako zelo zaznamoval naslednje desetletje in ki bo za mnoge postal celo najboljši nogometaš vseh časov. 

To, kar je storil proti Albaceteju, je Lionel Messi v naslednjih desetih letih v dresu Barcelone ponovil še 403-krat, lanskega novembra je postal najboljši strelec španskega prvenstva vseh časov - prehitel je Telma Zarro -, je tudi najboljši strelec v ligi prvakov vseh časov, osvojil je štiri zlate žoge za najboljšega nogometaša, s Katalonci pa je osvojil vse, kar se osvojiti da. Tri naslove v ligi prvakov, šest naslovov španskega državnega prvaka, dva naslova španskega pokalnega zmagovalca.

Edina večja lovorika, ki mu manjka, je naslov svetovnega prvaka z Argentino, boleče blizu je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko je njegove sanje v 113. minuti razblinil Nemec Mario Götze. Sicer je Messi z Argentino osvojil naslov olimpijskega zmagovalca leta 2008 in svetovno prvenstvo za nogometaše do 20 let leta 2005. 

24. junija pa bo dopolnil šele 28 let ... 

V priloženem videoposnetku se lahko spomnite zgodovinskega prvega zadetka Lionela Messija.