© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2015 09:51:50

Neverjetna napaka, ki jih lahko stane lige prvakov (video)

vszi

Španska Valencia se s Sevillo krčevito bori za četrto mesto, ki na koncu sezone vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Napak si praktično ne sme več privoščiti, še posebej pa ne takšnih, kot jo je storil vratar netopirjev Diego Alves.

Brazilski čuvaj mreže je bil namreč na gostovanju Valencie pri Rayu Vallecanu krivec za edini zadetek, ki so ga dosegli domačini. V 19. minuti je nogometaš rdeče-belih Embarba poskusil s strelom proti vratom, zdelo se je, da se iz tega ne more izcimiti nič nevarnega, toda Diego Alves je z nerodnim posredovanjem dopustil, da žoga konča za njegovim hrbtom. 

Namesto da bi žogo odbil ali pa jo - če je že želel to storiti - zanesljivo ujel, je z nespretnim manevrom poskrbel, da se je Valencia znašla v zaostanku. Na njegovo srečo je v 66. minuti Dani Parejo rezultat izenačil na 1:1, toda samo ena osvojena točka je zagotovo manj, kot so netopirji pričakovali. 

Na njihovo nesrečo je že pred tem Sevilla zlahka odpravila Eibar in zdaj je Valencia na četrtem mestu le še zaradi boljše gol razlike. 

Neumnost vratarja Valencie si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.