© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2015 10:09:07

Po tej napaki se sprašujejo, če je bil podkupljen (video)

vszi

Že velikokrat so se pojavljale različne govorice, da pri naših južnih sosedih liga ni najbolj regularna. Da prihaja do različnih podkupovanj, nameščanj tekem in tako naprej. Te govorice so znova postale glasnejše po zadnjem krogu, ko si je vratar Zadra privoščil nenavadno in komično napako.

Seveda je večina govoric, kakršnih koli že, brez prave osnove, tudi te o nameščanju tekem v hrvaški ligi so verjetno v večini primerov iz trte izvite. Toda včasih se človek res vpraša, ali te govorice morda v kakšnem primeru zares držijo. 

In tekma med Zagrebom in Zadrom, ki sta pomerila v sredo - s 3:0 so slavili Zagrebčani -, je zagotovo ena izmed njih. Da se je sprožil nov plaz kritik na regularnost prvenstva pa je poskrbel vratar Zadra Mladen Matković, ki je pri drugem zadetku Zagreba posredoval tako komično, da je to že nekako neverjetno.

Po globinski podaji Zagrebčanov je proti žogi stekel Gabriel Boban - na tej tekmi je dosegel hat-trick -, toda Matković je bil prej pri njej. Ko so vsi pričakovali, da jo bo enostavno izbil v avt, pa je vratar Zadra na začudenje vseh dopustil, da mu je ušla med nogami, kar je Bobanu seveda omogočilo, da jo potisne v prazno mrežo. 

Sicer vsi ljubitelji nogometa na Hrvaškem upajo, da je šlo le za nedolžno napako vratarja Zadra, a po drugi strani bi bilo - če se malce pošalimo -  morda za čuvaja mreže zadnjeuvrščene ekipe v hrvaškem prvenstvu bolje, če bi bil podkupljen. V tem primeru bi bila namreč zadrega veliko manjša. 

Neumnost vratarja Zadra si lahko ogledate v priloženem posnetku, akcija za drugi zadetek Zagreba se začne od 1:50 naprej.