© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.04.2015 14:21:28

Tudi prazen gol je težko zadeti (video)

vszi

Saj ni res, pa je, bi lahko z oguljeno frazo označili dogodek, ki se je v sredo v dvoboju 30. kroga švicarskega prvenstva zgodil v dvoboju med drugouvrščeno ekipo Young Boys in zadnjim Aarauom.

Vloga izrazitega favorita je bila na strani domačega moštva, ki pa se je moralo na koncu zadovoljiti samo s točko. Gostje so sicer povedli po dobre pol ure igre in vodili vse do uvodnih minut drugega dela igre. Takrat so nogometaši Young Boysa v razmaku dveh minut zadeli dvakrat in obrnili izid v svoj prid.

Zdelo se je, da bodo točke ostale doma, še posebej, ko je v 75. minuti Zarate že preigral nasprotnega vratarja in bil povsem sam pred (dobesedno!) praznim golom. Takrat ga ni bilo človeka na stadionu, ki ne bi pomislil, da se bo na semaforju v nekaj trenutkih izpisal rezultat 3:1. Vendar pa je Argentinec s petih metrov na začudenje vseh prisotnih meril v vratnico.

Akcije še ni bilo konec, saj se je žoga odbila do Steffena, a jo je tudi Švicar s približno enajstih metrov poslal naravnost v aluminij.

V četrti minuti sodnikovega dodatka pa so se Young Boysu zgrešene priložnosti maščevale, gostje so izenačili na 2:2 in se dokaj nepričakovano veselili točke.