© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.04.2015 22:50:05

Nemški pokal: Borussia v finalu z Wolfsburgom, a brez Kampla

Reuters

V Nemčiji je bila sredina tedna rezervirana za pokalni tekmi.


V Nemčiji sta znana oba finalista nemškega pokala. Na presenečenje mnogih med njima ni branilca naslova Bayerna, saj ga je že v torek izločila Borussia, danes pa si vozovnico za berlinski finale zagotovil še Wolfsburg. Slednji je v polfinalu izločil Arminio Bielefeld, ki igra v nemški tretji ligi. Gole za goste so dosegli Max Arnold (8., 55.), Luiz Gustavo (31.) in Ivan Perišić (51).

BORUSSIA IZLOČILA BAYERN
V torek so na svoj račun prišli nogometaši Bayerna in Borussie. Slednja je imela za odtenek težje delo, saj je uvrstitev v finale lovila na gostovanju na Allianz Areni, a se izkazala s trdno obrambo.

Bayern je prevladoval v praktično vseh elementih igre, v 30. minuti pa premoč kronal preko Roberta Lewandowskega, ki je poskrbel za vodstvo z 1:0. V drugem polčasu je izid poravnal Pierre Aubameyang, do konca rednega dela pa sta mreži mirovali.

Sledilo je dodatnih 30 minut igranja, Bavarci pa so od 108. minute igrali celo z igralcem več, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen slovenski reprezentant Kevin Kampl. Toda črno-rumeni so tudi z igralcem manj uspešno odbili vse napade gostov in sledile so enajstmetrovke.

Nogometaši Bayerna so nato povsem razočarali pri streljanju enajstmetrovk, saj od prvih štirih izvajalcev najstrožje kazni ni bil uspešen niti eden. 

Dortmunčani bodo nasprotnika v finalu dobili v sredo, ko se bosta za pokalni finale potegovala še Arminia Bielefeld in Wolfsburg. Finale bo na sporedu 30. maja v Berlinu.

polfinale nemškega pokala

BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA D. 1:2* (0:1, 1:0)
1:0 Lewandowski (30), 1:1 Aubameyang (75)
* - Borussia je slavila po enajstmetrovkah

ARMINIA BIELEFELD - WOLFSBURG 0:4 (0:2)
0:1 Arnold (8), 0:2 Gustavo (31), 0:3 Perišić (51), 0:4 Arnold (55)