© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.03.2015 20:00:15

Čech: Obstajajo ponudbe, ki jih ne moreš zavrniti

Reuters

Po vrnitvi iz madridskega Atletica pred začetkom sezone je Thibaut Courtois postal prvi vratar Chelseaja.

Trener Jose Mourinho je dal 22-letnemu Belgijcu prednost pred deset let starejšim Petrom Čechom. Legendarni češki vratar je tako izgubil mesto med vratnicama, ki ga je čvrsto držal deset let. V tej sezoni je branil na štirinajstih tekmah v vseh tekmovanjih (pet v prvenstvu), kar je precej manj od želenega.

Čech se tako pred poletjem in novim prestopnim rokom počasi že spogleduje s tem, da bi zapustil Stamford Bridge. "Ne vem, kakšne so zamisli kluba. Videti je, kot da je zdajšnja kombinacija z mano in Thibautom, odlična. Vendar pa je takšno sodelovanje sprejemljivo samo eno sezono, nočem imeti še ene podobne sezone," je povedal 32-letni češki reprezentant.

S tem je zelo očitno namignil, da bo odšel, če si ne bo izboril večje minutaže. O tem naj bi se v bližnji prihodnosti tudi pogovoril s predstavniki londonskega kluba in Mourinhom, saj želi čim prej vedeti, kaj prinaša prihodnost. "Vedno obstajajo različne špekulacije, ampak jaz bom te stvari reševal poleti. Najbolj pomembno je, da se v klubu usedemo in pogovorimo. Takrat bomo skušali najti najboljšo rešitev za vse vpletene strani."

Odgovoril pa je tudi na vprašanje o govoricah, ki pravijo, da se za njegove usluge zanimajo pri Realu. "Ko bo prišla kakšna konkretna ponudba, jo bom prav gotovo preučil. Obstajajo pa ponudbe, ki jih nihče ne more zavrniti."