© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.03.2015 19:10:27

Emre napadel Bilića (video)

vszi

Konec tedna sta se v derbiju turškega prvenstva pomerila Fenerbahče in Bešiktaš.

Rumeno-modri so slavili z 1:0, edini zadetek pa dosegli v sodniškem podaljšku. Bešiktaš je moral po porazu vodilno pozicijo na lestvici prepustiti Galatasarayu, za katerim zaostaja za točko, še točko manj pa ima tretjeuvrščeni branilec naslova Fenerbahče.

Da je bilo vzdušje na derbiju naelektreno, ste na naših straneh lahko videli že v ponedeljek, ko smo objavili posnetek, v katerem so domači navijači izžvižgali napadalca svojega moštva Emmanuela Emenikeja, ki je zaradi tega slekel dres in zahteval menjavo.


Sredi prvega polčasa pa so živci popustili tudi kapetanu Fenerbahčeja Emreju Belözogluju in trenerju Bešiktaša Slavenu Biliću. Če ju ne bi umirili ostali igralci, bi se besedni dvoboj omenjenega dvojca, v katerem sta oba uporabila kar nekaj sočnih besed, prav gotovo končal s fizičnim obračunavanjem.

"Ničesar nisem naredil Emreju, imel sem težave z rezervnimi igralci in trenerskim osebjem Fenerbahčeja, ker so ves čas hodili po našem tehničnem prostoru," je po tekmi povedal Bilić, in nadaljeval: "Takrat se je v vse skupaj vmešal Emre in začel povzročati težave. Nikakor nisem bil zadovoljen, da so igralci na tak način skušali ustvariti dodaten pritisk na nas."

Belözoglujeva verzija dogodkov je seveda povsem drugačna. Po tekmi je povedal, zakaj se je sporekel s hrvaškim strokovnjakom na tekmečevi klopi. "O tem ne bi rad govoril na dolgo in široko, ampak nikakor ne morem sprejeti Bilićevega obnašanja. Še nikoli nisem videl trenerja, ki toliko sodeluje v igri, poleg tega pa še ves čas preklinja. Kakšen trener je to? Nikomur ne dovolim, da bi na tak način govoril o moji družini," je bil jasen vezist Fenerja.

Zanimivo je, da sta se Bilić in Emre sporekla že na prvi medsebojni tekmi v prvem delu sezone.