© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.03.2015 10:36:55

Simeoneju 11 milijonov letno

Diego Simeone je v ponedeljek zvečer podaljšal pogodbo s španskim nogometnim prvakom, madridskim Atleticom. Argentincu aktualna pogodba poteče leta 2017, podaljšal pa jo je do leta 2020. Klub novice še ni potrdil, to naj bi storil v teku današnjega dne, preden bo Simeone odpotoval na krajši oddih v domovino.

Nova pogodba bo trenerju zagotovila višjo plačo, ta bo na letni ravni s sedmih milijonov poskočila na 11 milijonov evrov. S tem bo postal najbolj plačana oseba v klubu, noben igralec letno ne prejema več denarja. Njegova agentka in hkrati sestra Natalia je v pogajanjih z direktorjem kluba Miguelom Angelom Gilom boljše finančne pogoje priborila tudi njegovim pomočnikom.

Cholo, kot je njegov vzdevek, je ekipo iz Madrida prevzel leta 2011, z njo pa je osvojil pet lovorik in postal najuspešnejši trener v zgodovini kluba. Že prvo leto je postal zmagovalec evropske lige, v drugem je zmagal v španskem pokalu, lani pa v prvenstvu. Poleg tega je v svojo zbirko dodal še evropski in španski superpokal, v ligi prvakov pa je lansko sezono klonil v finalu.

Letos se je Atletico v ligi prvakov že uvrstil v četrtfinale, v španskem prvenstvu pa je trenutno na četrtem mestu, za vodilno Barcelono zaostaja devet točk. Simeoneja so v svoje vrste vabili številni evropski velikani, kot sta Manchester City in PSG, a je vse njihove ponudbe zavrnil, ker se, kot sam pravi, v Madridu odlično počuti.