© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.02.2015 22:15:41

Brez dodatne kazni za Ivanovića (video)

Reuters

Chelsea je sinoči v 25. krogu angleškega prvenstva šele v izdihljajih tekme strl odpor Evertona.

Willian je v 89. minuti dosegel edini zadetek na tekmi in modrim prinesel zmago, s katero imajo na vrhu lestvice še naprej sedem točk prednosti pred aktualnim prvakom Manchester Cityjem.


Dvoboj je zaznamoval incident, v katerem je imel glavno vlogo Branislav Ivanović. Po izključitvi Garetha Barryja, ki je spotaknil Williana in dobil drugi rumeni karton, se je srbski branilec fizično lotil Jamesa McCarthyja. Med drugim ga je udaril v glavo, poleg tega pa ga je skušal zagrabiti še za vrat.

To je bil razlog, da je bilo po tekmi precej hude krvi v obeh taborih. Trener Chelseaja Jose Mourinho že celo sezono namiguje, da sodniki sodijo v škodo njegove ekipe. Trener Evertona Roberto Martinez pa se je hudoval, ker Ivanović ni bil izključen.

Po ogledu posnetkov je odločitev podala še komisija angleške nogometne zveze, ki je bila sestavljena iz treh nekdanjih sodnikov. Ti so se odločili, da Ivanovića ne bodo dodatno kaznovali. Po njihovem mnenju branilec tekmeca ni udaril z glavo. Od Evertona naj bi odgovorni dobili tudi zagotovilo, da Srb McCarthyja tudi ni ugriznil, kot bi se mogoče dalo razbrati s fotografij.

Pri zvezi so se pa odločili, da bodo zaradi obračunavanja kaznovali oba kluba, ker se njuni igralci niso dostojno obnašali. To verjetno pomeni, da bosta oba prejela kar zajetno denarno kazen, ampak bo Evertonova skoraj gotovo višja, saj se mu je nekaj podobnega pripetilo že pred tremi meseci v dvoboju z West Hamom.