© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.02.2015 19:42:58

Lampard spet pokazal, kakšen človek je (video)

Twitter

Včasih se nam - navadnim smrtnikom - zdi, da so zvezdniki precej drugačni od nas in da živijo v nekem povsem svojem svetu.

Seveda pridejo trenutki, dogodki, ko slednji to s svojimi dejanji le še dodatno potrdijo. So pa tudi tisti drugi, ko pokažejo, da z obema nogama trdno stojijo na tleh, in prav to je sinoči dokazal tudi Frank Lampard.

Legenda Chelseaja in zdaj igralec Manchester Cityja je namreč po koncu prvenstvenega dvoboja s Stokom svoj dres podaril igralcu nasprotnega moštva Oliverju Shentonu. Sedemnajstletni vezist je v igro vstopil v sodniškem podaljšku in tako vknjižil svoj prvi nastop v premier ligi.

Čeprav je šlo za velik mejnik v njegovi karieri, fant vseeno ni bil tako vesel, kot bi bil v kakšnih drugih okoliščinah. Za to nikakor ni bil kriv visok poraz njegovega moštva (1:4), temveč dejstvo, da je pred dvema tednoma ostal brez mame Mandy, ki je izgubila petnajstletni boj z rakom na dojkah.

Trener Mark Hughes je s premierligaškim debijem le dva dni po maminem pogrebu Oliverju skušal dati nekaj, česar bi se lahko vsaj malo veselil v teh težkih časih, ki jih preživlja skupaj s svojo družino. Za piko na i pa je poskrbel Lampard, ki je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu pristopil k fantu in z njim zamenjal dres.

Lampard zelo dobro ve, kako se človek počuti po tako travmatičnem dogodku. Prvega maja 2008 je Chelsea popeljal v finale lige prvakov, ko je v povratni polfinalni tekmi z Liverpoolom v podaljšku uspešno izvedel najstrožjo kazen in modrim tlakoval pot do zmage s 3:2. To pa se je dogajalo le šest dni po smrti njegove mame Pat.

Oliverjev brat Frankie bo v mamino čast letos tekel na londonskem maratonu, s tem pa bo zbiral sredstva za organizacijo, ki se bori proti raku na dojkah. Prispevke pa zbira na tem naslovu