© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
06.02.2015 18:57:50

Tišina, zahvalno pismo in mrki obraz Joseja Mourinha

Reuters

Portugalski strateg je danes vendarle prekinil medijski molk in v svojem slogu odgovarjal na vprašanja pred obračunom z Aston Villo.

Če se nekoliko pošalimo, je Mourinho nekoliko spominjal na Smrkca z imenom Zmrda, ki z mrkim pogledom gleda na svet. "Saj veste, zakaj sem tukaj, zato ne pričakujte, da bom vesel," je v slogu igralca ameriškega nogometa Marshawna Lyncha na eno od vprašanj odgovoril Mourinho in s tem mislil na kazen, ki bi ga doletela, če se ne bi udeležil novinarske konference. Spregovoril je prvič po tem, ko ga je angleška nogometna zveza kaznovala s 33 tisočimi evri kazni zaradi pripomb o kampanji proti Chelseaju. Pred derbijem s Cityjem se je zavil v molk, na vprašanje, zakaj je to storil, pa je odgovoril: "Včasih s tišino poveš več. Če bi bil novinar, bi lahko iz tišine ustvaril veliko besed." Proti angleški zvezi je ustrelil še nekaj strupenih puščic, ki so se nanašale na njegovo bližnje srečanje z Arsenom Wengerjem. "Edino presenečenje, ki sem ga takrat doživel, je bilo, da nisem bil kaznovan, ker me je drug trener porinil."

Na tiskovni konferenci je postregel še z nekaj izvirnimi, zanimivimi in precej pikrimi odgovori. Ko so ga predstavniki sedme sile povprašali, koliko ekip je še v igri za naslov, se je njegov odgovor glasil: "To ni moja težava. Mi smo ena ekipa. Od drugih je odvisno, če mislijo, da so." Dotaknil se je tudi najnovejše okrepitve Londončanov Juana Cuadrada: "Na katerem položaju bo igral? Vratar ne bo, ker jih ne potrebujemo. Osrednjih branilcev ne potrebujemo, poleg tega je še premajhen. Če izvzamemo to dvoje, lahko igra povsod."

Najboljše je prihranil za konec. Beseda je tekla tudi o mladem francoskem branilcu Zoumaju, ki je drugo Mourinhevo odkritje po Raphaelu Varaneju, s katerim je sodeloval pri Realu. "Mislim, da bi morala francoska nogometna zveza poslati zahvalno pismo."