© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.01.2015 15:08:02

United daleč pred vsemi

Reuters

Manchester United v premier ligi porabi največ denarja za plače igralcev.

Angleški nogometni velikan Manchester United se je po klavrni lanski sezoni, ko je osvojil zanj skromno sedmo mesto v premier ligi, močno okrepil, zvezdniški nakupi pa so prinesli tudi dodatne stroške. United tako za plače igralcev med vsemi premierligaši porabi največ denarja, kar 214,8 milijona funtov.

Prvaki premier lige in mestni tekmec Manchester City na drugem mestu za plače svojih zvezdnikov porabi 205 milijonov, kar je v primerjavi z lansko sezono nekaj manj, razlog pa je tudi kazen Evropske nogometne zveze, saj so sinje-modri kršili pravila finančnega "fair-playa".

Obema kluboma iz Manchestra sledi vodilna ekipa Chelsea, ki za plače nameni 190,5 milijona funtov, kar je osem odstotkov več kot v sezoni prej. Je pa Chelsea novembra razkril, da je v lanski sezoni napravil 18,4 milijona funtov profita. Arsenal na četrtem mestu zapravi 166,4 milijona.

Tretjeuvrščena ekipa premier lige Southampton, ki je v zadnjem krogu premagala United in ga prehitela na prvenstveni lestvici, pri vrhu pa vztraja vse od začetka sezone, je v primerjavi z omenjenimi klubi pravi palček. Zadnji podatek o plačah Southamptona iz sezone 2012/13 namreč razkriva, da vodstvo za plače svetnikov nameni 47,1 milijona funtov.