© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
13.01.2015 14:36:03

Fant za 50 milijonov odvzel mesto Šporarju?

vszi

Sturm ima novega napadalca. Toda to ni postal Andraž Šporar. Je nadarjeni Nemec albanskih korenin zaprl graška vrata ljubljanskemu napadalcu?

Donis Avdijaj, 18-letnik iz Nemčije, bo kariero nadaljeval v Avstriji. Po svoje se novica zdi povsem nepomembna – če ne bi okrepil Sturma. In če ne bi bil (tudi) napadalec. Tako pa se ob njegovem prihodu v Gradec poraja vprašanje: ga je Sturm pripeljal tudi za to, ker je obupal nad Andražem Šporarjem? Ni skrivnost, da je Sturm na naslov Olimpije poslal uradno ponudbo za mladega ljubljanskega napadalca. Pripravljen je bil plačati 700.000 evrov, toda Izet Rastoder je bojda rekel ne. Jasno v želji, da bi Sturm ponudil več. Toda ali je bil omenjeni znesek največ, kar je bil nekdanji klub Darka Milaniča pripravljen plačati za Sturm?

Avdijaj, ki ga je Schalke v Gradec posodil za leto in pol, je sicer sila zanimiv nogometaš. Pred časom so o njem poročali praktično vsi svetovni mediji, in sicer zaradi tega, ker naj bi mu pri Schalkeju v pogodbo vstavili odkupno klavzulo v višini kar 50 milijonov evrov! To po svoje ne preseneča, mladenič, čigar korenine izvirajo iz Albanije, je recimo v sezoni 2012/13 na vsega 25 tekmah zabil kar 44 golov in zbral še 13 podaj. Sturm je torej dobil sila obetavnega nogometaša in zanimivo bo videti, kako bo to vplivalo na morebiten Šporarjev prestop k črno-belim.