© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.01.2015 19:43:16

Tragična smrt mladega nogometaša Wolfsburga

Grega Wernig

Nemško nogometno javnost je pretresla žalostna novica, da je življenje izgubil šele 20-letni mladi belgijski reprezentant Junior Malanda, ki je v letošnji sezoni branil barve Wolfsburga.

Junior Malanda je veljal za enega najperspektivnejših belgijskih nogometašev. Svojo nogometno pot je začel pri manjših belgijskih klubih, se prebil do velikana Anderlechta, nato pa se je preselil k Lillu, kjer je nastopal v mlajših kategorijah tega francoskega prvoligaša. V sezoni 2012/13 se je vrnil nazaj domov in oblekel dres Zulteja iz Waregema, s katerim je zaigral tudi na obeh tekmah lige Europa proti Mariboru, kaj kmalu pa je na njegova vrata potrkal Wolfsburg. Nemci so Belgijcem zanj odšteli več kot 4 milijone evrov. V drugem delu prejšnje sezone je Malanda za Wolfsburg odigral 7 tekem in zabil 2 zadetka, letos je odigral 10 tekem. 

Malanda je sicer življenje izgubil v prometni nesreči. Kot poročajo nemški mediji, je mladi Belgijec sedel na zadnjem sedežu terenskega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti ob slabih vremenskih razmerah z močnim dežjem in vetrom zdrsnil s ceste čez zaščitno ograjo, s polno hitrostjo zadel drevo in na koncu pristal na strehi. Nogometaš Wolfsburga je umrl na kraju nesreče, druga dva potnika v avtomobilu pa naj bi bila resneje poškodovana.

de bruyne twitter
twitter


Mladi belgijski reprezentant naj bi bil sicer na poti na letališče, z letalom bi moral namreč poleteti v Južno Afriko in se tam pridružiti svojim soigralcem na pripravah na spomladanski del sezone. "Tako čudno je slišati takšno novico po tem, ko si se še zjutraj slišal s svojim prijateljem. Prehitro  sem izgubil odličnega prijatelja. Počivaj v miru prijatelj," se je med prvimi na socialnem omrežju odzval Kevin De Bruyne in kasneje dodal še sliko z Malando s pripisom: "Vedno boš tu nekje."