© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.01.2015 18:57:20

Sallalich: Pogled na sneg mi je postal všeč

Drago Wernig - TAKA

Poleti je prvič v življenju zapustil Izrael in se odpravil v tujino. Odšel je v Maribor, kjer je potreboval nekaj časa za adaptacijo, ko se je navadil na novo okolje pa je dokazal, da v svojih nogah premore velik talent.

Sintayehu Sallalich je v pol leta s svojimi vragolijami in atraktivnimi preigravanji navdušil štajersko prestolnico. Popularni "Santi", kot ga kličejo v Mariboru, je kmalu po prihodu v mesto ob Dravi postal ljubljenec mariborskega občinstva. Na začetku je bil tih, skromen, zdaj, ko se je privadil na življenje v drugem največjem slovenskem mestu, pa je veliko bolj komunikativen in samozavesten. 

Ko je prišel v Maribor, ga ni čakal samo kulturni šok, temveč tudi vremenski, temperature v Sloveniji so predvsem pozimi veliko nižje kot v Izraelu. "O tem sem veliko razmišljal že poleti, ko sem izvedel, da bom šel v Maribor. Že ob koncu jesenskega dela sezone se je ohladilo, tako da sem se začel seznanjati z razmerami. Med premorom, ko sem bil doma, sem ves čas preverjal na telefonu temperature v Mariboru. Ni se preprosto s +20, ko lahko posediš ob kosilu ali večerji v restavraciji tudi na terasi, privaditi na 20, 25 stopinj nižje temperature, toda s tem več nimam težav. K sreči zima ni prehuda, dobro sem se pripravil na vse, kar me čaka. Zdaj je vse v najlepšem redu, sem preživel. Vmes mi je pogled na sneg celo postal všeč," se je za klubsko spletno stran razgovoril Sallalich. 

NOVA, DRUGAČNA IZKUŠNJA
Počitnice je 24-letni krilni vezist preživel doma, zdaj se s svojimi soigralci že pripravlja na spomladanski del sezone. "Prvič sem bil zdoma, to je bila zame povsem nova, drugačna izkušnja. Pogrešal sem domače in bilo je res čudovito preživeti čas z družino, prijatelji. Odpočil sem se in vrnil v Maribor s polnimi baterijami,” je dejal Izraelec in malce pokomentiral tudi zimske priprave: "Vsi se zavedamo pomena tega obdobja. Od prvega dne smo začeli s trdim delom, moramo nadaljevati, kjer smo ostali. Je zahtevno, treningi so naporni, vendar brez tega ne gre. Poleti sem se pozno pridružil, zdaj želim opraviti celotne priprave. Da bi bil spomladi še boljši in po najboljših močeh prispeval k uspehom ekipe."

Sallalich bo spomladi z vijoličastimi poskušal osvojiti še drugi državni naslov v svoji karieri. Prvega mu je uspelo osvojiti doma, s klubom Hapoel Kiryat Shmona. "Osnova je, da se vsi v ekipi izognemo težavam s poškodbami. Rad bi, da osvojimo prvenstvo in pokal, da bi z dobrimi igrami polnili tribune ter poskrbeli, da se navijači vračajo domov zadovoljni," je zaključil.