© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.01.2015 14:58:53

Diamanti posojen Fiorentini

Reuters

Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina, katerega člana sta vsaj zaenkrat tudi Slovenca Josip Iličić in Jasmin Kurtić, je v svoje vrste pripeljal Alessandra Diamantija.

Fiorentina si je 31-letnega ofenzivnega vezista za dva milijona evrov do konca sezone izposodila od kitajskega Guangzhouja Evergranda.

"Sem dobro pripravljen in komaj čakam. Veselim se novega izziva. Na Kitajskem sem doživel lepo izkušnjo in preživel lepo leto v državi s povsem drugačno kulturo," je za uradno spletno stran Fiorentine povedal Diamanti, ki je doslej za italijansko izbrano vrsto zbral 17 nastopov in en zadetek.

Diamanti, ki je za Fiorentino, takrat Florentio Violo, igral že v ligi C2 v sezoni 2002/03, je pred tem med drugim igral za Bologno, Brescio, West Ham in Livorno.

Švicar Xherdan Shaqiri pa je tudi uradno novi soigralec Samirja Handanovića in Reneja Krhina pri milanskem Interju. Dosedanji član münchenskega Bayerna je s črno-modrimi podpisal štiriinpolletno pogodbo, ki Švicarja z Interjem veže do konca junija 2019.

Na Kosovem rojeni 23-letni Shaqiri se je Bayernu pridružil leta 2012 iz Basla in je Interjeva druga zimska okrepitev po Lukasu Podolskem, ki je posojen iz Arsenala. Za Shaqirija so pri Interju odšteli med 15 in 18 milijonov evrov odškodnine, poročajo italijanski mediji.

Inter je trenutno šele na 11. mestu v elitni italijanski ligi, za vodilnim Juventusom zaostaja za 18 točk.