© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
10.12.2014 10:07:42

Udar strele, "smrt" in "vstajenje"

Tekmo perujskega pokala je prekinil eden najbolj nenavadnih dogodkov v zgodovini profesionalnega nogometa. Sredi dvoboja je udarila strela, zadela nogometaša in oplazila še stranskega sodnika.

Med obračunom moštev Sport Aguila in Fuerza Minera se je razbesnelo neurje, bliskalo se je in grmelo, toda nihče ni pomislil, da bi se lahko zgodilo karkoli neobičajnega. A ko je eden od nasprotnikov ravno želel opraviti menjavo, je udarilo. In to dobesedno. Ena od strel, ki so švigale z neba, je zadela igrišče, in to v neposredni bližini 21-letnega Joaa Contrerasa

Nesrečni mladenič se je kajpak pri priči zgrudil, po tleh je vrglo tudi stranskega sodnika, ki je bil oddaljen dobrih deset metrov, in na zelenici je kajpak zavladal kaos. Glavni delivec pravice je srečanje hitro prekinil, začelo se je mrzlično reševanje poškodovanih, pri tem pa je zavladala taka zmeda, da je bilo dogodkom težko slediti.

Pomislite, zmeda je bila tako velika, da je Sport Aguila svojega nogometaša v uradnem sporočilu (pozor, uradnem sporočilu) razglasila za mrtvega in sprožila sožalne odzive iz celotnega Peruja, pa tudi iz ostalih južnoameriških držav. Šele ko so se stvari pomirile in so prišle bolj zanesljive zdravniške informacije, je postalo jasno, da je Contreras udar strele preživel.

Izražanje sožalja se je tako spremenilo v slavljenje čudeža, pri čemer so nekateri perujski mediji Contrerasa razglasili za močnejšega od narave. Nogometaš je v stabilnem stanju z opeklinami druge stopnje in bo menda povsem okreval, stranski sodnik je dobil lažje poškodbe, zdravniško oskrbo pa je potrebovalo še nekaj navijačev.

Neverjeten dogodek so ujele televizijske kamere, tako da si ga lahko ogledate v posnetku. Če boste pozorni, boste takoj na začetku (pri 0:02) videli tudi dejanski udar.