© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.12.2014 08:39:43

Zagotovo z dvignjenimi glavami

Grega Wernig

Pred spektakularnim zaključkom leta je svoje misli javnosti razgrnil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Tako kot po navadi je tudi večino torka preživel v svoji pisarni pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta, tudi ob vmesni obvezni partiji tenisa je bil gotovo z mislimi pri tekmi s Schalkejem. Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo se nadvse veseli spektakularnega zaključka leta in poudarja, da bodo vijoličasti ne glede na razplet ligo prvakov zapustili z visoko dvignjenimi glavami.

"Vedno sem optimist. Ne glede na to, kdaj igramo, s kom igramo in kje igramo. Sicer je dejstvo, da je iztrošenost 'materiala' že skoraj na limitu, ampak kljub temu sem prepričan, da bodo fantje s pomočjo pozitivne energije, ki nas obkroža v pričakovanju dvoboja, svoje fizične sposobnosti uspeli spraviti na najvišjo raven, ki so je v tem trenutku sposobni," pravi Zlatko Zahović, ki se kakopak strinja z ugotovitvijo, da tako pomemben dvoboj s Schalkejem predstavlja izjemen zaključek prvega dela sezone in leta 2014. "Vsekakor, takšno sklepno dejanje je nekaj čudovitega, tako pomembne tekme na takšni ravni Maribor še ni igral. Z vsem tem, kar nam nudijo naši navijači, z njihovo ogromno podporo, se bomo odločno spustili v boj z uglednim tekmecem."

ODVISNI SAMI OD SEBE
Lahko potegnemo kakšno vzporednico z lanskim dvobojem z Wiganom? "Lahko, seveda lahko, čeprav gre tokrat za precej višjo raven. Hitrost je za prestavo, dve ali tri višja, finančni vložki štiri ali petkrat, športni vložek pa je neprimerljiv. Prav tako je zdaj nasprotnik precej boljši, a tudi mi smo na višji ravni, kot smo bili lani. Seveda je razlika tudi ta, da smo letos odvisni sami od sebe. V pretekli sezoni nismo bili, potrebovali smo zmago Rubina. Pričakujem zares velik spektakel in odlično igro Maribora. Tekma se nato seveda lahko obrne v marsikatero smer. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo," je odvrnil športni direktor vijoličastih.

Tudi Schalke potrebuje zmago, kar pomeni, da bi lahko na igrišču videli ognjemet, priložnosti na obeh straneh bi se utegnile vrstiti druga za drugo. "Ne, mislim, da dvoboj ne bo pretirano odprt. Že zato, ker na klopi Schalkeja sedi italijanski strokovnjak. Ni v njihovi navadi, da bi v tekmo krenili napadalno, mi prav tako nimamo razloga, da bi se obračuna lotili na takšen način. Dejstvo je, da Nemci igrajo za več, njihov vložek je večji in tudi veličina kluba ter tradicija jim ne dopuščata drugega kot zmago in igranje v osmini finala lige prvakov. To je voda na naš mlin, ki jo bomo skušali unovčiti. In vsekakor bomo tvegali, ko bo treba. V primeru neodločenega izida še zlasti v končnici."

OPOZORILI SMO NASE
Mariborska prednost bi bilo lahko tudi spoznanje, da tekma za Anteja Šimundžo in njegove varovance ni usodna. Nikakor ne. Ne bo spremenila ocene o še eni čudoviti jeseni, čudovitem letu. "Popolnoma jasno je, da tekma ni ločnica za uspeh ali neuspeh, od lige prvakov se bomo poslovili z dvignjenimi glavami. Ne glede na to, ali se bomo uvrstili v ligo Europa, ali bomo, česar si nihče ne želi, tekmovanje končali na zadnjem mestu v skupini. Mislim, da smo opozorili nase. Z vsemi tremi nasprotniki smo odigrali odlično. Tudi v Londonu, čeprav smo zaradi takšnih in drugačnih spletov okoliščin izgubili. Niti en sam dejavnik se ni obrnil v našo korist. Bili smo konkurenčni in seveda bi radi v takšnem slogu zgodbo tudi zaključili. To bi bilo res sijajno, ampak ne glede na rezultat bomo šli z igrišča z dvignjenimi glavami," poudarja Zlatko Zahović.