© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2014 21:09:35

Za tretjino manj

Vedno glasneje se govori, da bo Josip Iličić kariero nadaljeval v Genovi, v javnost so pricurljale tudi prve podrobnosti dogovora, ki je menda že skorajda sklenjen.

O tem, da bi se Josip Iličić lahko preselil v Sampdorio, smo že poročali. Čeprav so slovenskega nogometaša mediji v Italiji v zadnjih tednih povezovali že s številnimi klubi, pa se tokrat resnično zdi, da je njegova selitev v Genovo dokaj realna možnost. Celo oba lokalna medija, tisti iz Genove in tisti iz Firenc, sta potrdila, da se Sampdoria in Fiorentina pogovarjata o prestopu, menda sta tudi tik pred sklenitvijo dogovora.

Če se do konca meseca ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bo Iličić kariero tako nadaljeval pri nekdanjem klubu Srečka Katanca, ki je bil prav s slednjim v vrstah tudi državni prvak. Sampdoria, ki v tej sezoni blesti pod vodstvom Siniše Mihajlovića in je za zdaj pri vsega enem porazu v serie A, si bo Gorenjca izposodila do konca sezone, nato pa imela tudi priložnost, da ga dokončno odkupi. Govori se, da bo odškodnina postavljena na šest milijonov evrov, kar torej pomeni, da bo Fiorentina na izgubi, če se bo takšen scenarij dejansko uresničil. Leto in pol nazaj so vijoličasti za nekdanjega nogometaša Palerma namreč plačali devet milijonov evrov, a danes bržčas marsikdo obžaluje, da je do tega posla sploh prišlo. Iličić je nekajkrat sicer zablestel v pravem pomenu besede, toda večji del bivanja na stadionu Artemio Franchi je iskal pravo formo, nakar je na začetku novembra dokončno ostal brez mesta v udarni enajsterici.