© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
10.12.2014 09:48:37

Navijači Rijeke namesto v Sevillo na policijo

Grega Wernig

Matjaž Kek in njegovi izbranci bodo v četrtek odigrali odločilno tekmo za napredovanje v šestnajstino finala lige Europa.

Nogometaši Rijeke so pred zadnjo tekmo skupinskega dela lige Europa. Gostovali bodo v Sevilli, v Andaluzijo pa so se odpravili z upanjem, da si zagotovijo nastop v šestnajstimi finala tega tekmovanja. Za prezimitev na mednarodnem prizorišču na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan nujno potrebujejo ves izkupiček, kar bodo skušali uresničiti ob pomoči okrog 300 navijačev.

Skupina devetih se je na prizorišče dvoboja odpravila z letališča v Bologni. Oziroma se je želela. Potem ko so se vkrcali v jekleno ptico nizkocenovnega letalskega prevoznika, so ga morali kmalu zapustiti. Ne vsi potniki, le reška skupina, ki je nato povrhu končala na policiji. Razlog? Po mnenju posadke letala so bili preglasni in kapetan je polet pogojeval z njihovo odstranitvijo iz letala. Prišla je policija, jih pospremila v svoje prostore in jih po zaslišanju izpustila.

Rečani so ogorčeni. "Navezali smo stike z konzulati v Trstu, Milanu in Rimu. Ker imamo pet tisoč dodatnih stroškov, bomo tožili letalsko družbo. Morali smo poiskati nove rešitve. Prespali smo v Bologni, proti Sevilli se bomo odpravili iz Pise," je pojasnil Marin Mičetić, ki poudarja, da se ni dogajalo nič pretresljivega, da ni bilo nikakršnega razgrajanja in da nihče ni bil v vinjenem stanju, kar so razkrili tudi preizkusi alkoholiziranosti: "Šalili smo se, tudi s stevardesami, toda za njihove kriterije smo bili očitno preglasni."