© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
05.11.2014 11:59:31

Cannavaro bo deloval na Kitajskem

Reuters

Štirikratni zaporedni kitajski nogometni prvak Guangzhou Evergrande je danes uradno predstavil novega trenerja. To je postal 41-letni, nekdanji italijanski zvezdnik Fabio Cannavaro, ki je na tem mestu zamenjal rojaka Marcella Lipija.

A Lippi ostaja v klubu, ta je zanj našel novo delovno mesto, opravljal bo namreč delo direktorja ekipe.

"Bilo je nekaj nesporazumov o tem, kaj sem izjavil. Nisem rekel, da bom odstopil in zapustil ekipo, ampak, da se bom samo umaknil v ozadje. Še vedno bom nekakšen šef ekipe, a z njo bo na igrišču delal Fabio. On bo izvršni šef, jaz pa mu bom pomagal. S tem si bom pridobil možnost, da večkrat obiščem družino v domovini, zadnja leta se z najbližjimi nisem srečal tudi po šest mesecev," je dejal 66-letni italijanski strokovnjak.

Lippi ima zaupanje v svojega nekdanjega varovanca, meni, da ima Cannavaro vse možnosti, da postane odličen trener. "V svoji igralski karieri si je nabral veliko izkušenj. Delal je z največjimi strokovnjaki, kar bo lahko izkoristil. Še vedno pa se bo lahko obrnil tudi name," je Lippi prepričan o dobrem sodelovanju z novim trenerjem, ki veliko trenerskih izkušenj še nima. Do zdaj je bil le član strokovnega štaba pri Al-Ahliju iz Združenih arabskih emiratov.

Cannavaro je v svoji igralski karieri igral za Napoli, Parmo, Juventus, Inter in Real Madrid, kariero pa je zaključil leta 2011 prav pri Al-Ahliju. Leta 2006 je z italijansko reprezentanco postal svetovni prvak, istega leta je dobil tudi nagrado za najboljšega nogometaša leta.